HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %

Strana 48Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 266 kcal
  • 11 g bílkovin
  • 15 g tuků
  • 20 g sacharidů

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací

Suroviny

4 porce

Zatočte s únavou a vyčerpáním pomocí Hořčíku

  • Dodá energii na celý den
  • Zrelaxuje a uvolní
  • Podpoří svaly a kosti
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si oloupejte brambory.

2

Oloupané brambory a uzené tofu nakrájejte na menší kostky (cca 1cm) a cibuli nakrájejte najemno.

3

Následně ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni. Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 2–3 minuty.

4

Po opečení cibule přidejte do hrnce nakrájené tofu, brambory a kmín a vše opékejte na středním plameni další 2–3 minuty.

5

Poté do pánve přidejte rajčatový protlak a sladkou papriku, vše zalijte 800 ml vývaru, přidejte sterilované zelí, bobkový list, sůl a pepř. Hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte na středním plameni 12–15 minut.

6

Jakmile jsou brambory v polévce měkké, stáhněte plamen na mírný, přilijte sójovou smetanu a vše ještě 3 minuty povařte na mírném plameni.

7

Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.

TIP
Ke každé porci můžete při servírování přidat nok ze zakysané smetany a najemno nasekanou pažitku nebo klíčky řeřichy.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Miloslav S.
17. března 2023

Super zelňačka :-)

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních