Zelňačka s uzeným tofu
- 7 min
- 24 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %
Strana 48Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 266 kcal
- 11 g bílkovin
- 15 g tuků
- 20 g sacharidů
Suroviny
- 200 g brambor varného typu B (v syrovém stavu)
- 180 g uzeného tofu
- 80 g bílé cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 800 ml zeleninového vývaru (lze nahradit vodou)
- 300 g bílého kysaného zelí
- 2× bobkový list
- 100 ml sójové smetany (můžete nahradit 12% smetanou na vaření)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Nejprve si oloupejte brambory.
Oloupané brambory a uzené tofu nakrájejte na menší kostky (cca 1cm) a cibuli nakrájejte najemno.
Následně ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni. Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 2–3 minuty.
Po opečení cibule přidejte do hrnce nakrájené tofu, brambory a kmín a vše opékejte na středním plameni další 2–3 minuty.
Poté do pánve přidejte rajčatový protlak a sladkou papriku, vše zalijte 800 ml vývaru, přidejte sterilované zelí, bobkový list, sůl a pepř. Hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte na středním plameni 12–15 minut.
Jakmile jsou brambory v polévce měkké, stáhněte plamen na mírný, přilijte sójovou smetanu a vše ještě 3 minuty povařte na mírném plameni.
Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Super zelňačka :-)