

Žampionová polévka
20 min
40 min
Snadné
6 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 98 Kcal
- 3 g bílkovin
- 5 g tuků
- 10 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Jarní cibulku, žampiony a brambory si očistěte. Jarní cibulku nakrájejte najemno, žampiony na plátky a brambory na kostičky.
V hrnci si rozehřejte lžíci olivového oleje a nakrájenou cibulku osmahněte na středním plameni (1–2 minuty).
Přidejte žampiony a opékejte 5 minut na středním plameni.
Poté zalijte vývarem a přidejte brambory. Polévku přiklopte pokličkou a nechte na středním plameni vařit 20 minut, dokud brambory nezměknou.
Přilijte smetanu a mléko a vařte dalších 10 minut.
Nakonec polévku na chvíli odstavte a poté rozmixujte tyčovým mixérem.
Osolte, opepřete, přidejte kmín a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Delala jsem to s dcerou a je to VYBORNE.Fakt super recept,urcite uvaříme znovu.😉
Skvělá chuť, tleskám!
Automaticky přeloženo
Super