
Energetický komplex

Cibuli a česnek nakrájejte najemno, celer a petržel nakrájejte na kostičky o velikosti 0,5 cm a kapii nakrájejte na proužky o délce 3–4 cm a šířce 0,5 cm.
Následně si ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje, přidejte nakrájenou cibuli, celer, petržel a kapii a vše opékejte 4–5 minut.
Poté přidejte nakrájený česnek, sladkou i pálivou mletou papriku, uzenou papriku, bobkové listy, nové koření, zeleninový či rybí vývar a krájená rajčata z plechovky.
Hrnec přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 10–12 minut na středním plameni.
Mezitím si nakrájejte kapří filet na hranolky o délce 6 cm a šířce 1 cm.
Po uvedené době do hrnce přidejte nakrájeného kapra, vinný ocet, sůl a pepř a vše nechte vařit dalších 5 minut pod pokličkou na středním plameni.
Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte s 1 plátkem žitného chleba.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními