Jemná krémová polévka s kapustou
- 10 min
- 30 min
- Snadné
- 4 porce
Určitě už jste si všimli, že milujeme krémové polévky. Dnes použijeme jako hlavní surovinu hlávkovou kapustu. Nevaříte s ní? Právě nastal ten pravý okamžik ji vyzkoušet! Seznamte se s ní v naší polévce a třeba se stane součástí i Vašeho jídelníčku. Hlávková kapusta navíc může díky obsahu vlákniny, vitaminů a minerálu přispět k posílení imunitního systému, což je zvláště v zimě nedocenitelné.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 364 kcal
- 11,2 g bílkovin
- 24,1 g tuků
- 26,7 g sacharidů
Suroviny
4 porce
- 1× střední žlutá cibule
- 1 stroužek česneku
- 400 g hlávkové kapusty
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička sušené majoránky
- 200 ml sójové smetany (můžete použít i rýžovou nebo 12% smetanu ke šlehání)
- 4 lžíce pražených neloupaných slunečnicových semínek (na ozdobení)
- čerstvá majoránka na ozdobu
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
Postup přípravy
1
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Kapustu nakrájejte na proužky.
2
V hrnci rozehřejte olej a na středním plameni orestujte cibuli s česnekem. Přimíchejte kapustu, zalijte vývarem a přiveďte k varu.
3
Do polévky přidejte sůl, pepř, drcený kmín a sušenou majoránku. Vařte na mírném plameni, dokud kapusta nezměkne (20 minut).
4
Vše rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém a vmíchejte smetanu.
5
Polévku ozdobte praženými slunečnicovými semínky a čerstvou majoránkou a podávejte.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborná polévka
Automaticky přeloženo
👍
Automaticky přeloženo
Genialna polévka dala jsem místo obyčejného kmínu římskou a jeden brambor. 👌
Automaticky přeloženo