
Cizrnová polévka
15 min
30 min
Snadné
4 porce
„Pořád čočka, hrách, čočka, fazole, chce to něco jiného…,“. Jestli chcete opradu udělat menší revoluci v polévkovém repertoáru, vsaďte na náš recept na cizrnovou polévku. Má originální chuť, kterou s ničím jiným nezaměníte, a na přípravu není těžká. Vyměňte klasickou živočišnou zakysanou smetanu za sójovou nebo jinou rostlinnou a pochutnají si kromě vegetariánů i vegani.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 230 Kcal
- 10 g bílkovin
- 5 g tuků
- 36 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Na lžíci olivového oleje v hrnci osmahneme na jemno nasekané šalotky a utřený česnek.
2
Přidáme očištěnou a na kostky nakrájenenou mrkev a celer, zalijeme vývarem, přidáme plechovku krájených rajčat, tamari a předvařenou cizrnu, vše zamícháme a necháme 10 minut povařit pod pokličkou.
3
Hotovou polévku podáváme s nočkem zakysané smetany a nahrubo nasekanou bazalkou.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
zboznuju takovou chut, ikdyz bez zakysanky trosku mdle.
Bezprostředně po uvaření mě chuť nenadchla, nicméně jakmile se rozležela-super!! Stojí za vyzkoušení.
Vařím ji už 45 minut a mrkev a celer se ne a ne uvařit 🙁