HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Tamari omáčka

Sójové Tamari omáčce dali vzniknout kuchaři v Asii. Jedná se o vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti běžným sójovým omáčkám tato neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla. S touto omáčkou je spojeno označení chuti umami – lahodná chuť zralosti zvýrazňující pokrm. Obsahuje vysoce kvalitní aminokyseliny a mikroorganismy, které blahodárně působí na trávicí soustavu. Dále v ní najdeme bílkoviny a sacharidy. Skvěle se hodí jako alternativa k běžné soli. Základní úprava: Omáčku Tamari oceníte v polévkách, omáčkách, zálivkách na salát, pomazánkách i těstovinách.

Recepty, které obsahují Tamari omáčka