HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %

Strana 40Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 152 kcal
  • 6 g bílkovin
  • 7 g tuků
  • 18 g sacharidů

Krása nikdy nechutnala lépe! Vsaďte na kolagen s mangovou příchutí

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Silné nehty
Více informací

Suroviny

4 porce

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Štítky

banner image

Postup přípravy

1

Brokolici očistěte a rozeberte na růžičky.

2

Nyní si v hrnci rozehřejte přepuštěné máslo společně s olivovým olejem, přidejte nakrájenou šalotku a opékejte zhru­ba 5 minut na středním plameni. Poté do hrnce přidejte prolisovaný česnek, nakrájený celer a sušený rozmarýn a vše opékejte ještě pár minut.

3

Následně do hrnce přidejte růžičky brokolice a zeleninový vývar a celou směs přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný až střední stupeň a vařte 10–15 minut do změknutí brokolice.

4

Poté polévku odstavte, nechte trochu vychladnout a násled­ně ji rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém.

5

Rozmixovanou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte.

6

* Přepuštěné máslo je máslo, které prošlo varem a je zbavené vody a mléčné bílkoviny – zbyde tedy téměř čistý mléč­ný tuk. Chutná jako běžné máslo s mírně oříškovou příchutí. Hlavní výhodou přepuštěného másla je jeho delší trvanlivost a odolnost vůči vyšším teplotám, která přijde vhod hlavně při smažení.

TIP
Z použitého množství vývaru vznikne velmi hustá polévka. Pokud jste zvyklí na řidší, přidejte vývar navíc nebo obyčejnou vodu. Hotovou polévku můžete ozdobit piniovými oříšky a zakysanou smetanou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Cinkalu
10. ledna 2024

výborné

Marek Gurovič
26. března 2023

Vřele doporučuji, půlku váhy celeru nahradit stonky brokolice nakrájené na kostičky. A na ozdobu růžičky brokolice nebo nasekané mandle

Jana Chvátalová
13. března 2023

Velmi dobrá hustá polévka. Ideální na spotřebování zbylé půlky celeru. Přidala jsem navíc smetanu a o něco více vody/vývaru.

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních