HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 152 Kcal
  • 6 g bílkovin
  • 7 g tuků
  • 18 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Brokolici očistěte a rozdělte na růžičky.

2

V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo společně s olivovým olejem a osmahněte na něm najemno nakrájenou šalotku po dobu cca 5 minut na středním plameni.

3

Přidejte utřené stroužky česneku, na kostky nakrájený celer a zasypte rozmarýnem.

4

Po chvilce přidejte očištěné růžičky brokolice společně s vývarem a polévku přiveďte k varu. Vařte po dobu 10–15 minut do změknutí brokolice.

5

Poté polévku odstavte, nechte vychladnout a rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém.

6

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte.

7

*Přepuštěné máslo je máslo, které prošlo varem a je zbavené vody a bílkoviny. Chutná jako běžné máslo s mírně oříškovou příchutí. Hlavní výhoda přepuštěného másla je jeho delší trvanlivost a odolnost vůči vyšším teplotám.

TIP
Z použitého množství vývaru vznikne velmi hustá polévka, pokud jste zvyklí na řidší, přidejte vývar nebo obyčejnou vodu. Hotovou polévku můžete ozdobit piniovými oříšky a zakysanou smetanou.
Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Vladka73
27. února 2021

skvělá polévka 👍🏼👍🏼

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních