

Brokolicová polévka s celerem
12 min
20 min
Snadné
4 porce

Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 68 %
Strana 40Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 152 Kcal
- 6 g bílkovin
- 7 g tuků
- 18 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Brokolici očistěte a rozdělte na růžičky.
V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo společně s olivovým olejem a osmahněte na něm najemno nakrájenou šalotku po dobu cca 5 minut na středním plameni.
Přidejte utřené stroužky česneku, na kostky nakrájený celer a zasypte rozmarýnem.
Po chvilce přidejte očištěné růžičky brokolice společně s vývarem a polévku přiveďte k varu. Vařte po dobu 10–15 minut do změknutí brokolice.
Poté polévku odstavte, nechte vychladnout a rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém.
Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte.
*Přepuštěné máslo je máslo, které prošlo varem a je zbavené vody a bílkoviny. Chutná jako běžné máslo s mírně oříškovou příchutí. Hlavní výhoda přepuštěného másla je jeho delší trvanlivost a odolnost vůči vyšším teplotám.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vřele doporučuji, půlku váhy celeru nahradit stonky brokolice nakrájené na kostičky. A na ozdobu růžičky brokolice nebo nasekané mandle
Velmi dobrá hustá polévka. Ideální na spotřebování zbylé půlky celeru. Přidala jsem navíc smetanu a o něco více vody/vývaru.