Bramborová polévka jako od babičky
- 2 min
- 33 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 203 kcal
- 6 g bílkovin
- 8 g tuků
- 25 g sacharidů
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 120 g bílé cibule
- 250 g syrových brambor varného typu B (nakrájet na kostičky)
- 100 g mrkve (nakrájet na kostičky)
- 100 g kořenové petržele (nakrájet na kostičky)
- 150 g hnědých žampionů (nakrájet na plátky)
- 2× bobkový list
- 1 l zeleninového vývaru
- 30 g libovolných sušených hub
- 2 lžičky sušené majoránky
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni 2 lžíce olivového oleje.
Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 2–3 minuty.
Poté do hrnce přidejte na kostičky nakrájené brambory, mrkev a petržel, na plátky nakrájené žampiony a bobkový list. Vše opékejte na středním plameni 2–3 minuty.
Jakmile je vše opečené, přilijte 1 l zeleninového vývaru, přidejte sušené houby a směs osolte a opepřete. Hrnec přiklopte pokličkou, stáhněte plamen na mírný a vařte pod pokličkou 23–26 minut.
Jakmile je zelenina měkká, přisypte do polévky sušenou majoránku a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Naprosto výborná!! Jen jsem dala navíc prolisovany cesnek nakonec. Dodalo to tu správnou chuť.
Úžasná! Jen dávám jen sušené houby, přes noc namočené - i s vodou, ve které je máčím.
Bramboračka měla velký úspěch! Moc děkuji za recept, určitě budu dělat opakovaně. :)