Košík je prázdný
Zeleninový tatarák
- 25 min
- 0 min
- Snadné
- 2 porce
Rádi děláte tradiční jídla jinak? Co potom zkusit udělat tatarák bez masa? Vyzkoušejte náš recept na zeleninový tatarák, který je plný místních i exotických ingrediencí. Objevte kouzlo kombinace mandlí, parmezánu, sójové omáčky a hrubozrné hořčice. Zdá se vám to jako velký cirkus? Dohromady všechno ale skvěle ladí. Je čas na objevování nových a neotřelých chutí.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 420 kcal
- 17 g bílkovin
- 32 g tuků
- 13 g sacharidů
Suroviny
2 porce
Postup přípravy
1
Mrkev a celer oloupejte a najemno nastrouhejte do středně velké mísy. Poté přimíchejte mandle a parmazán.
2
V malé misce promíchejte utřený česnek, sójovou omáčku, hořčici a olej. Vzniklou směs přilijte k celeru a mrkvi a dochuťte solí a pepřem.
3
Avokádo a rajče nakrájejte na malé kostičky.
4
Vezměte 2 talíře a na každý navrstvěte směs s mrkví, poté rajče a nakonec avokádo.
TIP
Podávejte s čerstvým celozrnným pečivem nebo celozrnnými krekry, ředkvičkou a výhonky.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Luxusní
po odlezeni bomba