Zapečené těstoviny s ricottou
- 15 min
- 50 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 574 kcal
- 27,7 g bílkovin
- 23,2 g tuků
- 64,7 g sacharidů
Suroviny
- 300 g libovolných cizrnových těstovin v suchém stavu (lze nahradit celozrnnými pšeničnými)
- 250 g mozzarelly
- 200 g ricotty
- 1 lžíce olivového oleje
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 1× střední žlutá cibule (nakrájet najemno)
- 3 stroužky česneku (nakrájet na plátky)
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- čerstvá bazalka (k podávání)
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Do hrnce napusťte vodu, přiveďte ji k varu, osolte a těstoviny v ní uvařte podle návodu na obalu.
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a opékejte cca 5 minut na středním plameni.
Do pánve přidejte nakrájené stroužky česneku a nechejte je 2 minuty zatáhnout.
Přilijte krájená rajčata, přidejte tymián a rozmarýn, osolte, opepřete a nechejte 10 minut provařit na mírném plameni.
Mezitím předehřejte troubu na 180 °C, připravte si zapékací mísu o průměru 25 cm a obě mozzarelly nakrájejte na větší kousky.
Hotovou rajčatovou směs smíchejte s uvařenými těstovinami, ricottou a 1 nakrájenou mozzarellou.
Směs s těstovinami přemístěte do zapékací mísy a poklaďte plátky zbylé mozzarelly.
Mísu dejte do trouby a zapékejte cca 20 minut na 180 °C.
Zapečené těstoviny ozdobte čerstvými lístky bazalky a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobré a lehounké jídlo, chutná moc i dětem.
dobre, ale už jsem z jimezdrave varila lepsi jidla :)