HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 371 Kcal
  • 12 g bílkovin
  • 16 g tuků
  • 48 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

4 porce

Štítky

Postup přípravy

1

V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.

2

Přidejte prolisované stroužky česneku, zamíchejte a hned přisypte všechnu rýži.

3

Rýži opékejte za stálého míchání 4-5 minut. Rýže po pár minutách opékání zesklovatí - v tomto momentě ji zalijte zhruba polovinou vývaru. Počkejte, až rýže vstřebá všechen vývar, a přilijte zbytek. Po celou dobu míchejte vařečkou, aby se rizoto nepřipálilo. Celý proces trvá cca 30-35 minut.

4

Rýži ochutnejte a pokud je ještě tvrdá, přilévejte vodu, dokud se neuvaří.

5

Do rýže přimíchejte špenát, ricottu a citronovou šťávu.

6

Vezměte druhou pánev a rozehřejte v ní 1 lžíci přepuštěného másla. Žampiony očistěte, nakrájejte na čtvrtiny a v pánvi zprudka opečte.

7

Opečené žampiony pak přimíchejte k rýži, dochuťe solí a pepřem, rozdělte na 4 porce, a každou porci posypejte jarní cibulkou.

TIP
Rizoto posypte dýňovými semínky.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Makina13
03. srpna 2023

výborné, ricotta je skvělý nápad

sonakucerovaaaaaseznamcz
04. června 2023

Nevím, kde se stala chyba, ale žádný zázrak to nebyl. Ocenila bych krémovější a plnější konzistenci. No, možná jsem to prostě pokazila. 😅🙏

laurinkiss@icloud.com
09. května 2023

výborné, kupodivu mi tam to maso ani nechybělo 😍 jen jsem tedy posypala parmazánem a moc to chutnalo i příteli.

hodnocení_1260562
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních