HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 371 kcal
  • 12 g bílkovin
  • 16 g tuků
  • 48 g sacharidů

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací

Suroviny

4 porce

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Štítky

banner image

Postup přípravy

1

V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.

2

Přidejte prolisované stroužky česneku, zamíchejte a hned přisypte všechnu rýži.

3

Rýži opékejte za stálého míchání 4-5 minut. Rýže po pár minutách opékání zesklovatí - v tomto momentě ji zalijte zhruba polovinou vývaru. Počkejte, až rýže vstřebá všechen vývar, a přilijte zbytek. Po celou dobu míchejte vařečkou, aby se rizoto nepřipálilo. Celý proces trvá cca 30-35 minut.

4

Rýži ochutnejte a pokud je ještě tvrdá, přilévejte vodu, dokud se neuvaří.

5

Do rýže přimíchejte špenát, ricottu a citronovou šťávu.

6

Vezměte druhou pánev a rozehřejte v ní 1 lžíci přepuštěného másla. Žampiony očistěte, nakrájejte na čtvrtiny a v pánvi zprudka opečte.

7

Opečené žampiony pak přimíchejte k rýži, dochuťe solí a pepřem, rozdělte na 4 porce, a každou porci posypejte jarní cibulkou.

TIP
Rizoto posypte dýňovými semínky.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Pavel Kronforst
16. října 2023

toto rizoto je skvělé, místo rikotty dávám lučinu

hodnocení_1134924
Makina13
03. srpna 2023

výborné, ricotta je skvělý nápad

sonakucerovaaaaaseznamcz
04. června 2023

Nevím, kde se stala chyba, ale žádný zázrak to nebyl. Ocenila bych krémovější a plnější konzistenci. No, možná jsem to prostě pokazila. 😅🙏

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních