![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.
Přidejte prolisované stroužky česneku, zamíchejte a hned přisypte všechnu rýži.
Rýži opékejte za stálého míchání 4-5 minut. Rýže po pár minutách opékání zesklovatí - v tomto momentě ji zalijte zhruba polovinou vývaru. Počkejte, až rýže vstřebá všechen vývar, a přilijte zbytek. Po celou dobu míchejte vařečkou, aby se rizoto nepřipálilo. Celý proces trvá cca 30-35 minut.
Rýži ochutnejte a pokud je ještě tvrdá, přilévejte vodu, dokud se neuvaří.
Do rýže přimíchejte špenát, ricottu a citronovou šťávu.
Vezměte druhou pánev a rozehřejte v ní 1 lžíci přepuštěného másla. Žampiony očistěte, nakrájejte na čtvrtiny a v pánvi zprudka opečte.
Opečené žampiony pak přimíchejte k rýži, dochuťe solí a pepřem, rozdělte na 4 porce, a každou porci posypejte jarní cibulkou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
úplně super! Určitě udělám znova :)
poprvé se mi povedlo krémové rizoto, bylo výborné!
toto rizoto je skvělé, místo rikotty dávám lučinu