Žampionové rizoto s ricottou a špenátem
- 15 min
- 50 min
- Střední
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 371 kcal
- 12 g bílkovin
- 16 g tuků
- 48 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.
Přidejte prolisované stroužky česneku, zamíchejte a hned přisypte všechnu rýži.
Rýži opékejte za stálého míchání 4-5 minut. Rýže po pár minutách opékání zesklovatí - v tomto momentě ji zalijte zhruba polovinou vývaru. Počkejte, až rýže vstřebá všechen vývar, a přilijte zbytek. Po celou dobu míchejte vařečkou, aby se rizoto nepřipálilo. Celý proces trvá cca 30-35 minut.
Rýži ochutnejte a pokud je ještě tvrdá, přilévejte vodu, dokud se neuvaří.
Do rýže přimíchejte špenát, ricottu a citronovou šťávu.
Vezměte druhou pánev a rozehřejte v ní 1 lžíci přepuštěného másla. Žampiony očistěte, nakrájejte na čtvrtiny a v pánvi zprudka opečte.
Opečené žampiony pak přimíchejte k rýži, dochuťe solí a pepřem, rozdělte na 4 porce, a každou porci posypejte jarní cibulkou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nejlepsi rizoto,co jsem kdy jedla. Je doopravdy vyborne. Nic tomu nechybí.
Automaticky přeloženo
úplně super! Určitě udělám znova :)
poprvé se mi povedlo krémové rizoto, bylo výborné!