![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Reishi](https://jz.img0.cz/media/product/img/reishi-small_zQwRALo.png.276x276_q85_crop.png)
Troubu dejte předehřívat na 175 °C.
Poté si v pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 1–2 minuty na vysokém plameni.
Následně do pánve přidejte špenát a opékejte další 1 minutu.
Poté vypněte ohřev, do stále horké pánve vyklepněte 2 vejce a celou směs důkladně promíchejte.
Nyní si očistěte telecí maso, paličkou ho rozklepejte na velký plát silný cca 0,5 cm a do jeho vrchní strany vmasírujte nastrouhaný česnek, sůl, pepř a tymián.
Poté maso položte na cca 50–60 cm dlouhý kus alobalu, na vrchní stranu masa naneste špenátovou směs z pánve a rukama celý plát masa zarolujte.
Vzniklou roládu zatočte do alobalu (rolujte od jedné delší strany alobalu směrem k protější) a oba volné okraje alobalu pak pevně utáhněte a zahněte.
Zabalenou roládu vložte do zapékací mísy (30 cm × 40 cm) a dejte péct do trouby na 50–55 minut při 170–175 °C.
Po prvních cca 25 minutách pečení začněte ve větším hrnci zahřívat 3,5 l vody a mezitím si oloupejte brambory a nakrájejte je na kousky.
Až voda v hrnci začne vřít, osolte ji, přidejte do ní nakrájené brambory a vařte je 25–30 minut na středním plameni.
Po 50–55 minutách pečení vyndejte roládu z trouby, opatrně ji vybalte z alobalu, vraťte do zapékací mísy a podlijte kuřecím vývarem.
Teplotu v troubě zvyšte na 200–210 °C, poté vraťte roládu do trouby a pečte dalších 20–25 minut; každých 5 minut roládu vyndejte, přelijte vývarem z mísy a vraťte do trouby.
Uvařené brambory sceďte, rozmačkejte šťouchadlem a promíchejte s nasekanou pažitkou a případně trochou soli.
Upečenou roládu pak přelijte výpekem, nakrájejte na plátky široké cca 2,5–3 cm, rozdělte do 5 talířů a podávejte se šťouchanými bramborami.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními