
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Troubu předehřejte na 210 °C a vyložte si pečicím papírem menší plech.
Nyní si dejte vařit jáhly: nasypte je do hrnce, zalijte 700 ml vody, osolte a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a jáhly vařte 12–15 minut.
Mezitím dejte péct sumečka. Všechny filety omyjte a osušte, následně je potřete celkem 1 lžící olivového oleje a poté je posypte solí a pepřem.
Takto připravené filety naskládejte na vyložený plech, vložte do předehřáté trouby a pečte 10–12 minut při 200–210 °C.
Během vaření jáhel a pečení sumečka si připravte zázvorovou omáčku. Nejprve si oloupejte zázvor a nakrájejte ho na malé kostičky. Poté si vezměte menší hrnec, na vysokém plameni v něm rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájený zázvor a opékejte ho 30 sekund. Následně do hrnce přidejte 150 ml vody, citronovou šťávu, sójovou omáčku a třtinový cukr, ztlumte plamen na střední stupeň a celou směs nechte vařit 3–4 minuty; mezitím si stranou v menší misce rozmíchejte bramborový škrob ve 20 ml vody. Po 3–4 minutách vaření pak do směsi v hrnci za stálého míchání nalijte škrobovou směs a vše povařte ještě 30 sekund. Poté vypněte ohřev.
Až se dopeče sumeček, vyndejte ho z trouby a rozdělte do 4 servírovacích talířů.
Následně každou porci sumečka přelijte připravenou zázvorovou omáčkou a navrch natrhejte čerstvý koriandr.
Nakonec do talířů rozdělte uvařené jáhly a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními