Soba nudle se směsí z mletého masa
- 5 min
- 37 min
- Střední
- 4 porce
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 68Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 670 kcal
- 33 g bílkovin
- 14 g tuků
- 103 g sacharidů
Suroviny
- 380 g soba nudlí
- 2 lžíce olivového oleje
- 3× cibule šalotka (nakrájet najemno)
- 3 stroužky česneku (prolisovat)
- 3× střední mrkev (nakrájet na kostičky)
- 1× střední cuketa (nakrájet na kostičky)
- 1× středně velký lilek (nakrájet na kostičky)
- 100 ml vody
- 200 g kvalitního mletého hovězího masa
- 60 g rajčatového protlaku (bez cukru)
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 200 g sterilované kukuřice
- 2 lžičky sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
Postup přípravy
Soba nudle dejte vařit podle návodu na obalu.
Mezitím v hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte najemno nakrájené šalotky a opékejte je 5–7 minut na středním plameni.
K šalotkám přidejte prolisované stroužky česneku a na kostičky nakrájené očištěné mrkve, cuketu a lilek. Opékejte na středním plameni 10 minut, vše podlijte 100 ml vody a nechte vyvařit.
Přidejte mleté maso a opékejte dalších 5 minut.
Přimíchejte protlak společně s rajčaty a kukuřicí, přiklopte pokličkou a nechte vařit dalších 15 minut. Pokud by se směs přichytávala, přilijte vodu.
Směs okořeňte bazalkou, oreganem a dochuťte solí a pepřem.
Nakonec do pánve přimíchejte i uvařené těstoviny, směs rozdělte do 4 talířů a podávejte.
* Soba nudle jsou tradiční japonská potravina, která se vyrábí ze směsi pohankové a pšeničné mouky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Průměrný recept, neurazí ale ani uplně nepotěší
moc dobré, ale celkově asi prumernejsi, když porovnáme cena X výkon. Soba nudle jsou docela dost drahé a trochu se mažou. ale jsem ráda, že jsem recept zkusila.
Výborné i bez masa.