🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Lilek

Lilek černý neboli baklažán k nám přicestoval z Číny. Kvůli své tmavě fialové barvě si náklonnost lidí získával postupně, až mu nakonec podlehli. Hravě dokáže nahradit maso, proto je tak oblíbený u vegetariánů. Obsahuje hodně vlákniny, množstvím draslíku předčí zelí a významná je kyselina listová. Má antioxidační účinky a snižuje cholesterol. Vybírejte pouze hladké a nepoškozené plody se zelenou čepičkou. Základní úprava: Lilek se nejí syrový. Omyjte jej a nezbavujte šlupky, ztratili byste vitamíny. Nakrájejte na kolečka a posolte, aby se vypotil. Až se orosí, setřete kapesníčkem dosucha. Lilek je výborný grilovaný nebo plněný různými směsi.

Recepty, které obsahují Lilek