Zapečený lilek s olomouckými tvarůžky
5 min
40 min
Snadné
6 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 89 Kcal
- 5 g bílkovin
- 4 g tuků
- 8 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Lilek si rozpůlíme, vydlabeme (dužinu dáme stranou, později ji použijeme) a vydlabanou část osolíme.
Vydlabané půlky si dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 190°C cca 10 minut.
Mezitím si nastrouháme vydlabanou část lilku a dáme do mísy, k lilku přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Česnek prolisujeme a přidáme ke směsi.
Na pánvi si na středím plameni rozehřejeme přepuštěné máslo a přidáme na kolečka nakrájenou cibulku. Osmahneme.
Po cca 1 minutě přidáme lilky s rajčaty a česnekem. Restujeme cca 5 minut.
Do pánve přidáme na kostičky nakrájené tvarůžky a přimicháme vajíčko a vaječné bílky. Hned odstavíme.
Lilky vyndáme z trouby a plníme a naplníme směsí z pánve.
Opět je vrátíme do trouby a pečeme dalších cca 25 - 30 minut.
Upečené lilky posypeme bazalkou a podáváme.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Upekl jsem dvě varianty, s romadurem a s mletým masem. Obě chutnala celé rodině ohromně. Moc šikovný a rychlí recept. Doporučuji
Tak to je fakt pecka!
luxusní záležitost, je výborný i s nivou