HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě s Fitrecepty

Strana 66Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 109 Kcal
  • 10 g bílkovin
  • 4 g tuků
  • 8 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

6 porcí

Štítky

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 190 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

2

Lilek rozpulte, vydlabejte (dužinu dejte stranou, použijete ji později) a osolte.

3

Vydlabané poloviny lilku dejte na připravený plech a pečte cca 10 minut při 180–190 °C.

4

Mezitím dužinu lilku nastrouhejte najemno a dejte ji do mísy. Přidejte k ní rajčata a česnek.

5

Na pánvi na středním plameni rozpusťte přepuštěné máslo, vložte na něj cibulku a opékejte cca 1 minutu. Poté přidejte vydlabané vnitřky lilku s rajčaty a česnekem a restujte cca 5 minut na středním plameni.

6

Po orestování přidejte tvarůžky, přimíchejte vejce a vaječné bílky a ihned odstavte.

7

Pečené poloviny lilku vyndejte z trouby a naplňte vzniklou směsí. Plněný lilek vložte zpět do trouby a pečte dalších 30–35 minut na 180–190 °C, dokud lilek nebude měkký. Poté podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Nikol M.
07. dubna 2022

Výborný recept, dietní a přitom lahodný. Není potřeba ani žádné přílohy. Lilek lze taky nahradit cuketou.

Simona Holická
22. ledna 2022

.

Katka A.
10. ledna 2022

Skutečně neuvěřitelně dobré! Vůbec jsem tomu nevěřila,ale všem to chutnalo. Určitě budeme opakovat.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních