Zapečený lilek s olomouckými tvarůžky
5 min
40 min
Snadné
6 porcí


Jíme zdravě s Fitrecepty
Strana 66Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 109 Kcal
- 10 g bílkovin
- 4 g tuků
- 8 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 190 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Lilek rozpulte, vydlabejte (dužinu dejte stranou, použijete ji později) a osolte.
Vydlabané poloviny lilku dejte na připravený plech a pečte cca 10 minut při 180–190 °C.
Mezitím dužinu lilku nastrouhejte najemno a dejte ji do mísy. Přidejte k ní rajčata a česnek.
Na pánvi na středním plameni rozpusťte přepuštěné máslo, vložte na něj cibulku a opékejte cca 1 minutu. Poté přidejte vydlabané vnitřky lilku s rajčaty a česnekem a restujte cca 5 minut na středním plameni.
Po orestování přidejte tvarůžky, přimíchejte vejce a vaječné bílky a ihned odstavte.
Pečené poloviny lilku vyndejte z trouby a naplňte vzniklou směsí. Plněný lilek vložte zpět do trouby a pečte dalších 30–35 minut na 180–190 °C, dokud lilek nebude měkký. Poté podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný recept, dietní a přitom lahodný. Není potřeba ani žádné přílohy. Lilek lze taky nahradit cuketou.
.
Skutečně neuvěřitelně dobré! Vůbec jsem tomu nevěřila,ale všem to chutnalo. Určitě budeme opakovat.