🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 89 Kcal
  • 5 g bílkovin
  • 4 g tuků
  • 8 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

6 porcí

Štítky

Postup přípravy

1

Lilek si rozpůlíme, vydlabeme (dužinu dáme stranou, později ji použijeme) a vydlabanou část osolíme.

2

Vydlabané půlky si dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 190°C cca 10 minut.

3

Mezitím si nastrouháme vydlabanou část lilku a dáme do mísy, k lilku přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Česnek prolisujeme a přidáme ke směsi.

4

Na pánvi si na středím plameni rozehřejeme přepuštěné máslo a přidáme na kolečka nakrájenou cibulku. Osmahneme.

5

Po cca 1 minutě přidáme lilky s rajčaty a česnekem. Restujeme cca 5 minut.

6

Do pánve přidáme na kostičky nakrájené tvarůžky a přimicháme vajíčko a vaječné bílky. Hned odstavíme.

7

Lilky vyndáme z trouby a plníme a naplníme směsí z pánve.

8

Opět je vrátíme do trouby a pečeme dalších cca 25 - 30 minut.

9

Upečené lilky posypeme bazalkou a podáváme.

10

Autorkou receptu je Barbora Hlubučková.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Vaclav Rehak
30. června 2020

Upekl jsem dvě varianty, s romadurem a s mletým masem. Obě chutnala celé rodině ohromně. Moc šikovný a rychlí recept. Doporučuji

Hana Dragounová
28. června 2020

Tak to je fakt pecka!

Hana Štěpánová
21. června 2020

luxusní záležitost, je výborný i s nivou

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních