HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Olomoucké tvarůžky

Málokdo možná ví, že pochutnávat si na olomouckých tvarůžcích je velice zdravé. Jsou totiž dietní. Vyrábí se z netučného kyselého tvarohu, čímž se stávají odtučněným sýrem. Mají nízkou kalorickou hodnotu, proto jsou vhodné i při redukční dietě. Jsou bezlepkové a skvělým zdrojem bílkovin. Zralé tvarůžky poznáte tak, že nemají ani tvrdý vnitřek, ani se úplně neroztékají. Záleží ovšem na vaší preferenci. Čím vyzrálejší, tím totiž také aromatičtější. S tvarůžky se dá v kuchyni náramně kouzlit. Dají se smažit či zapékat, výborně chutnají ve slaných koláčích, případně jako náhražka tučných sýrů při vaření. A dají se z nich dělat i dezerty.

Recepty, které obsahují Olomoucké tvarůžky