
Bulgurový salát s lilkem a sušenými rajčaty
15 min
15 min
Snadné
2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 446 Kcal
- 14 g bílkovin
- 16 g tuků
- 61,8 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Bulgur zalijte horkou vodou, osolte malou lžičkou soli a vařte na mírném plameni 10 minut. Dalších 5 minut jej nechejte pod pokličkou dojít, poté nakypřete vidličkou a nechejte zchladnout.
Lilek nakrájejte na kostičky.
Rozehřejte olivový olej a nakrájený lilek na něm na středním plameni orestujte. Pak jej přidejte k bulguru.
Sušená rajčata a cherry rajčátka nakrájejte na kostičky, petrželovou nať nasekejte najemno. Vše společně s rukolou promíchejte s uvařeným bulgurem.
Salát podle chuti osolte a opepřete, případně přidejte olivový olej.
Salát podávejte teplý nebo jej nechejte vychladit v lednici a poté podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Super rychlá večeře. Přidala jsem ještě cuketu, kapii, zelené olivy, zbytek porku a navrch balkánský sýr
Pridala jsmw vlastni koreni dle chuti a super
Salat chutnal dobre. Pridala jsem nakladanou zeleninu a misto bulguru pouzila lusteninove testoviny.