HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 446 Kcal
  • 14 g bílkovin
  • 16 g tuků
  • 61,8 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

2 porce

Štítky

Postup přípravy

1

Bulgur zalijte horkou vodou, osolte malou lžičkou soli a vařte na mírném plameni 10 minut. Dalších 5 minut jej nechejte pod pokličkou dojít, poté nakypřete vidličkou a nechejte zchladnout.

2

Lilek nakrájejte na kostičky.

3

Rozehřejte olivový olej a nakrájený lilek na něm na středním plameni orestujte. Pak jej přidejte k bulguru.

4

Sušená rajčata a cherry rajčátka nakrájejte na kostičky, petrželovou nať nasekejte najemno. Vše společně s rukolou promíchejte s uvařeným bulgurem.

5

Salát podle chuti osolte a opepřete, případně přidejte olivový olej.

6

Salát podávejte teplý nebo jej nechejte vychladit v lednici a poté podávejte.

TIP
Salát můžete ozdobit několika černými olivami a pár lístky čerstvé petrželové natě.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Denanoc
02. května 2023

Opravdu moc dobrá večeře. Lilek vše příjemně spojil, tudíž jídlo nebylo vůbec suché. Sama jsem k lilku na pánev přidala i červenou papriku :)

Monika Gajdošová
01. listopadu 2022

manavesela@gmail.com
01. září 2022

Super, doporučuji

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních