![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Troubu předehřejte na 190 °C.
Lilek párkrát propíchněte vidličkou a rozkrojte ho napůl.
Česnek utřete a potřete jím řezné strany obou polovin lilku.
Lilek pokapejte olivovým olejem a posypte oreganem, provensálským kořením a solí.
Připravte si plech, vyložte ho pečicím papírem a přemístěte na něj obě poloviny lilku. Plech dejte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–190 °C (na posledních 10 minut pečení posypte obě poloviny lilku piniovými oříšky).
Po upečení vyndejte lilek z trouby, rozdělte na servírovací talíře a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jedinou chybu to mělo. Že jsme si toho neuvařili víc ;)
Automaticky přeloženo
5
Automaticky přeloženo
Rychlá večeře, ale chuť lilku je prostě za mě obecně taková nevýrazná. Piniové oříšky to trochu zachránily..:)