
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Troubu předehřejte na 190 °C.
Lilek párkrát propíchněte vidličkou a rozkrojte ho napůl.
Česnek utřete a potřete jím řezné strany obou polovin lilku.
Lilek pokapejte olivovým olejem a posypte oreganem, provensálským kořením a solí.
Připravte si plech, vyložte ho pečicím papírem a přemístěte na něj obě poloviny lilku. Plech dejte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–190 °C (na posledních 10 minut pečení posypte obě poloviny lilku piniovými oříšky).
Po upečení vyndejte lilek z trouby, rozdělte na servírovací talíře a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
5
Automaticky přeloženo z polštiny
Rychlá večeře, ale chuť lilku je prostě za mě obecně taková nevýrazná. Piniové oříšky to trochu zachránily..:)
Rychlý a dobrý!