
Pečený lilek s piniovými oříšky
10 min
45 min
Snadné
2 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 269 Kcal
- 5 g bílkovin
- 21 g tuků
- 14 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 190 °C.
Lilek párkrát propíchněte vidličkou a rozkrojte ho napůl.
Česnek utřete a potřete jím řezné strany obou polovin lilku.
Lilek pokapejte olivovým olejem a posypte oreganem, provensálským kořením a solí.
Připravte si plech, vyložte ho pečicím papírem a přemístěte na něj obě poloviny lilku. Plech dejte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 180–190 °C (na posledních 10 minut pečení posypte obě poloviny lilku piniovými oříšky).
Po upečení vyndejte lilek z trouby, rozdělte na servírovací talíře a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Rychlá večeře, ale chuť lilku je prostě za mě obecně taková nevýrazná. Piniové oříšky to trochu zachránily..:)
Rychlý a dobrý!
Pecka. Jednoduché, skoro bez práce a výborne.