HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 182 Kcal
  • 5 g bílkovin
  • 8 g tuků
  • 21 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 190 °C a připravte si malý pekáček (20 cm × 30 cm).

2

Kuskus dejte do mísy, zalijte vroucí vodou nebo vývarem a mísu dejte stranou.

3

Lilek a cuketu nakrájejte na kolečka a papriku na nudličky. Šalotky nakrájejte najemno a česnek prolisujte.

4

V připraveném pekáčku pak zeleninu, česnek i šalotku smíchejte s olivovým olejem, provensálským kořením a špetkou soli a pepře.

5

Pekáček dejte do předehřáté trouby a zeleninu pečte 20–25 minut na 180–190 °C.

6

Upečenou zeleninu smíchejte s připraveným kuskusem a podávejte.

TIP
Kuskus s pečenou zeleninou podávejte samostatně nebo jako přílohu k masu či tofu. Zeleninu můžete opéct také na venkovním nebo elektrickém grilu.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

barusoukupova
08. prosince 2021

Vyborny! Odebrala jsem lilek a pridala lososa. 👍

hodnocení_1283829
Nikola Poledníková
18. června 2021

Já dělala akorát bez lilku a bylo to vynikající. K tomu kuřecí maso 🤩

hodnocení_1196258
Zby Ram
07. června 2021

Tak a je to. Jedna dcera nejí kuskus, proto ten bulgur, druhá zase nejí lilek, proto ty žampiony a já bych rád kousek masa, proto kuřecí nudličky a polníček na ozdobu. A tak jsem si dal od každého kousek, abych snad sebe kuchaře 😉 neurazil a je to neskutečná dobrota 👌.

hodnocení_1187754
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních