
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Předehřejte troubu na 200° C.
Lilky omyjte a propíchejte slupku vidličkou po celé jejich ploše.
Takto vcelku je dejte péct do trouby na 25-35 minut, dokud jejich povrch nebude vypadat scvrkle.
Vyndejte z trouby, nechte chvilku vychladnout a každý lilek podélně rozpůlte.
Z lilku vydlabejte upečenou dužinu. Přesuňte do mixéru a rozmixujte společně se lžící olivového oleje, sezamovou pastou, citronovou šťávou a stroužkem česneku.
Rozmixujte do hladka a dochuťte solí a pepřem.
Před servírováním můžete ozdobit semínky granátového jablka a čerstvým koriandrem.
Dip podávejte například ke grilovanému masu či chlebovým plackám.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Prý dip z pečeného lilku😂tohle je Mtabal. A v troubě to fakt není dobré. Jedině gril.
Fajn recept, ale chutná lépe s trochou uzené papriky a římského kmínu