🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 316 Kcal
  • 7 g bílkovin
  • 17 g tuků
  • 35 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

4 porce

Štítky

Pro vaření a servírování doporučujeme

Postup přípravy

1

V pánvi si rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje.

2

Na něm osmažíme na drobno nakrájenou cibuli (cca 5 minut).

3

Přisypeme rýži a na mírném plameni 3 minuty opékáme dokud "nezesklovatí" na okrajích.

4

Poté zalijeme jednou naběračkou vývaru, přidáme šafrán a vývar necháme vsáknout.

5

Po naběračkách přiléváme i zbytek vývaru, dokud není rýže měkká (pokud nám dojde vývar, vystačíme si s vodou).

6

Až se rýže uvaří (poznáme ochutnáním) a všechna tekutina odpaří, rizoto osolíme a opepříme.

7

Na jiné pánvi si osmahneme sušené houby na druhé lžíci olivového oleje.

8

Ty přidáme do rizota společně se slunečnicovými semínky a ghí.

9

Vše promícháme, rozdělíme na porce a podáváme.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Veronika Kolláriková
14. května 2020

Super

lucie-kukralova
12. února 2020

Použila jsem ryzi na rizoto, místo celozrnne. Výborné rizoto

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních