![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Cibuli nakrájejte najemno.
V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a nakrájenou cibuli osmažte na mírném plameni (cca 5 minut).
Přisypte rýži a opékejte ji na mírném plameni, dokud nezesklovatí (3 minuty).
Rýži zalijte 1 naběračkou vývaru a přidejte šafrán a houby. Plamen zvyšte na střední stupeň a vývar nechte vsáknout.
Po naběračkách přilévejte i zbytek vývaru, dokud rýže nezměkne. Pokud vám dojde vývar, vystačíte si s vodou z hub nebo obyčejnou vodou.
Až se rýže uvaří a všechna tekutina odpaří, rizoto osolte a opepřete.
Uvařené rizoto zjemněte přepuštěným máslem ghí.
Vše promíchejte, rozdělte na porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné rizoto. Dal jsem víc hub (3 hrsti), ještě přidal lžičku mletého stročka trubkovitého a zasypal parmazánem.
5
Automaticky přeloženo
Šafrán som jedla prvý krát a v tejto kombinácii s hubami to bolo výborné. Ako z fajnovej reštaurácie 🙂