
Sada 3 nožů Opinel

Cibuli nakrájejte najemno.
V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a nakrájenou cibuli osmažte na mírném plameni (cca 5 minut).
Přisypte rýži a opékejte ji na mírném plameni, dokud nezesklovatí (3 minuty).
Rýži zalijte 1 naběračkou vývaru a přidejte šafrán a houby. Plamen zvyšte na střední stupeň a vývar nechte vsáknout.
Po naběračkách přilévejte i zbytek vývaru, dokud rýže nezměkne. Pokud vám dojde vývar, vystačíte si s vodou z hub nebo obyčejnou vodou.
Až se rýže uvaří a všechna tekutina odpaří, rizoto osolte a opepřete.
Uvařené rizoto zjemněte přepuštěným máslem ghí.
Vše promíchejte, rozdělte na porce a podávejte.
Získejte sezónní recepty a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dokonalost. Vyborne 👍 i muž který je masozrout velice chválil.
Super
Použila jsem ryzi na rizoto, místo celozrnne. Výborné rizoto