HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Cibuli nakrájejte najemno.

2

V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a nakrájenou cibuli osmažte na mírném plameni (cca 5 minut).

3

Přisypte rýži a opékejte ji na mírném plameni, dokud nezesklovatí (3 minuty).

4

Rýži zalijte 1 naběračkou vývaru a přidejte šafrán a houby. Plamen zvyšte na střední stupeň a vývar nechte vsáknout.

5

Po naběračkách přilévejte i zbytek vývaru, dokud rýže nezměkne. Pokud vám dojde vývar, vystačíte si s vodou z hub nebo obyčejnou vodou.

6

Až se rýže uvaří a všechna tekutina odpaří, rizoto osolte a opepřete.

7

Uvařené rizoto zjemněte přepuštěným máslem ghí.

8

Vše promíchejte, rozdělte na porce a podávejte.

TIP
Pokud máte houby čerstvé, stačí je opéct na pánvi vedle a na závěr přidat do rizota.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Mía Jandová
18. prosince 2020

Dokonalost. Vyborne 👍 i muž který je masozrout velice chválil.

hodnocení_1137417
Veronika Kolláriková
14. května 2020

Super

lucie-kukralova
12. února 2020

Použila jsem ryzi na rizoto, místo celozrnne. Výborné rizoto

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních