HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
banner image

Postup přípravy

1

Připravte si větší hrnec, nalijte do něj olivový olej a rozpalte jej na středním plameni.

2

Jakmile bude olej dostatečně rozpálený, přidejte cibuli a stále na středním plameni restujte 5–7 minut, dokud cibule nebude zlatavá.

3

Poté do hrnce vložte mrkev, celer a petržel a restujte dalších 8–10 minut.

4

Po uplynutí uvedeného času přidejte maso, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr a ocet a vše restujte 5–7 minut na středním plameni.

5

Ve chvíli, kdy bude směs zarestovaná, ji zalijte vývarem a vodou a přidejte bylinky a koření.

6

Hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte na mírném plameni 1,5–2 hodiny, dokud maso nezměkne.

7

Až bude maso měkké, vyjměte ho ze základu na omáčku a pomocí tyčového mixéru vše důkladně rozmixujte dohladka (minimálně 3–4 minuty).

8

Poté maso vložte zpět do omáčky, osolte, opepřete a přidejte žampiony. Hrnec opět přiklopte pokličkou a vše vařte dalších 10–12 minut na středním plameni.

9

Hotovou omáčku posypte nahrubo nakrájenou hladkolistou petrželovou natí a podávejte.

TIP
Ragú podávejte s kváskovým chlebem nebo bramborovou kaší.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Hendrychová Anna
31. srpna 2024

moc dobré! Přidala jsem jen 500 ml vody místo 1l jak psali lide v recenzich, přece jen bych ještě trochu ubrala, pořád byla omáčka hodně vodovatá :) + bych také nechala nějakou zeleninu nerozmixovanou. Chuťově ale moc dobre :)

hodnocení_1416447
milisa 1
21. března 2024

Dala jsem méně vody a omáčku jsem nemixovala.Jako přílohu rýži a bylo to skvělé.

hodnocení_1158718
Melounek12
16. září 2023

mňam

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních