
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Máslo nakrájejte na kostky, 2 šalotky nasekejte najemno a 1 šalotku nakrájejte na kolečka. Listy špenátu properte ve studené vodě.
Ve větší míse smíchejte celozrnnou špaldovou mouku, na kostky nakrájené máslo a špetku soli. Vzniklé těsto dejte stranou.
Troubu předehřejte na 170 °C. V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte 2 najemno nasekané šalotky a opékejte 1–2 minuty při středním plameni. Přidejte proprané listy baby špenátu a opékejte ještě další 3 minuty.
Opečený špenát s šalotkami rozšlehejte s vejci, mlékem, cottage sýrem, špetkou soli a pepřem.
Připravené těsto dejte do formy (Ø 25 cm) a následně přidejte i připravenou špenátovou směs. Po povrchu rozprostřete na kolečka nakrájenou šalotkou a navrch rozdrobte gorgonzolu. Formu vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 160–170 °C.
Hotový quiche podávejte s lístky čerstvé bazalky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Těsto se dalo špatně vyválet a přidáni náplně sem měla pocit, že to nemůže nikdy ztuhnout, ale nechala sem quiche v troubě cca o 15 minut déle a vše dopadlo výborně a chuťově to byla bomba 👍
Ani po přidání 15 min se mi to nedopíklo. Dělala jsem přesně podle receptu. Chuťově super ale škoda toho nedopečení
Automaticky přeloženo z slovenštiny
Těsto se špatně válelo ve formě a po 35 minutách bylo stále mazlavé. Musela jsem dopéct dalších 25 minut.