Quiche
20 min
40 min
Snadné
12 porcí


Jíme zdravě ve městě i na venkově
Strana 96Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 254 Kcal
- 10 g bílkovin
- 18 g tuků
- 13 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Máslo nakrájejte na kostky, 2 šalotky nasekejte najemno a 1 šalotku nakrájejte na kolečka. Listy špenátu properte ve studené vodě.
Ve větší míse smíchejte celozrnnou špaldovou mouku, na kostky nakrájené máslo a špetku soli. Vzniklé těsto dejte stranou.
Troubu předehřejte na 170 °C. V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte 2 najemno nasekané šalotky a opékejte 1–2 minuty při středním plameni. Přidejte proprané listy baby špenátu a opékejte ještě další 3 minuty.
Opečený špenát s šalotkami rozšlehejte s vejci, mlékem, cottage sýrem, špetkou soli a pepřem.
Připravené těsto dejte do formy (Ø 25 cm) a následně přidejte i připravenou špenátovou směs. Po povrchu rozprostřete na kolečka nakrájenou šalotkou a navrch rozdrobte gorgonzolu. Formu vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 160–170 °C.
Hotový quiche podávejte s lístky čerstvé bazalky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Těsto se špatně válelo ve formě a po 35 minutách bylo stále mazlavé. Musela jsem dopéct dalších 25 minut.
Zkusili jsme celozrnný quiche podle receptu z knihy, ovšem i zde se těsto příliš drobilo a vyválet ho bylo možné až po přidání mléka. Chuťově bolq nádivka dobrá, dobrá kombinace surovin. Také bych ocenila, kdyby u receptů bylo psáno typ ohřevu v troubě.
Automaticky přeloženo z slovenštiny
To těsto není moc dobré. Jen mouka a máslo, chybí tam nějaké pojidlo, strašně se drobilo a bylo suché a moučné. Náplň výborná.