![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Máslo nakrájejte na kostky, 2 šalotky nasekejte najemno a 1 šalotku nakrájejte na kolečka. Listy špenátu properte ve studené vodě.
Ve větší míse smíchejte celozrnnou špaldovou mouku, na kostky nakrájené máslo a špetku soli. Vzniklé těsto dejte stranou.
Troubu předehřejte na 170 °C. V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte 2 najemno nasekané šalotky a opékejte 1–2 minuty při středním plameni. Přidejte proprané listy baby špenátu a opékejte ještě další 3 minuty.
Opečený špenát s šalotkami rozšlehejte s vejci, mlékem, cottage sýrem, špetkou soli a pepřem.
Připravené těsto dejte do formy (Ø 25 cm) a následně přidejte i připravenou špenátovou směs. Po povrchu rozprostřete na kolečka nakrájenou šalotkou a navrch rozdrobte gorgonzolu. Formu vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 160–170 °C.
Hotový quiche podávejte s lístky čerstvé bazalky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Pekla jsem 2 hodiny a neůspěšně. Nádivka chuťově super, ale těsto se drolí po “upečení”
Nic moc pekla jsem mnohem déle a stejně nic moc
Musela jsem kvůli návštěvě udělat bez vajec, ale výsledek chutnal.
Automaticky přeloženo