HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Strana 96Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 254 Kcal
  • 10 g bílkovin
  • 18 g tuků
  • 13 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

12 porcí

Postup přípravy

1

Máslo nakrájejte na kostky, 2 šalotky nasekejte najemno a 1 šalotku nakrájejte na kolečka. Listy špenátu properte ve studené vodě.

2

Ve větší míse smíchejte celozrnnou špaldovou mouku, na kostky nakrájené máslo a špetku soli. Vzniklé těsto dejte stranou.

3

Troubu předehřejte na 170 °C. V pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte 2 najemno nasekané šalotky a opékejte 1–2 minuty při středním plameni. Přidejte proprané listy baby špenátu a opékejte ještě další 3 minuty.

4

Opečený špenát s šalotkami rozšlehejte s vejci, mlékem, cottage sýrem, špetkou soli a pepřem.

5

Připravené těsto dejte do formy (Ø 25 cm) a následně přidejte i připravenou špenátovou směs. Po povrchu rozprostřete na kolečka nakrájenou šalotkou a navrch rozdrobte gorgonzolu. Formu vložte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 160–170 °C.

6

Hotový quiche podávejte s lístky čerstvé bazalky.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Marie Sekaninová
07. ledna 2023

Těsto se dalo špatně vyválet a přidáni náplně sem měla pocit, že to nemůže nikdy ztuhnout, ale nechala sem quiche v troubě cca o 15 minut déle a vše dopadlo výborně a chuťově to byla bomba 👍

Laynde
13. července 2022

Ani po přidání 15 min se mi to nedopíklo. Dělala jsem přesně podle receptu. Chuťově super ale škoda toho nedopečení

Automaticky přeloženo z slovenštiny

Ivana Korábová
27. ledna 2022

Těsto se špatně válelo ve formě a po 35 minutách bylo stále mazlavé. Musela jsem dopéct dalších 25 minut.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních