![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Troubu předehřejte na 185 °C. Batáty očistěte a nakrájejte, nebo nastrouhejte na tenké plátky (cca 2–3 mm). Cibuli s česnekem oloupejte, cibuli nasekejte najemno a česnek nastrouhejte najemno.
V misce smíchejte cottage s vejcem, lžičkou oregana, solí a pepřem a dejte stranou.
V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte ji 2–3 minuty na středním plameni. K cibuli přidejte nastrouhané stroužky česneku a opékejte ještě další 1 minutu. Do pánve přidejte mleté maso a opékejte dalších cca 10 minut. Poté přidejte tymián, rozmarýn a loupaná rajčata, směs zamíchejte a odstavte.
Připravte si zapékací mísu (20 cm × 40 cm). První vrstvu vytvořte z ½ batátových plátků. Vyskládejte je na dno zapékací mísy, přelijte je ½ masové směsi a rovnoměrně rozprostřete po povrchu batát. Poté na masovou směs rovnoměrně navrstvěte ½ cottage směsi. Všechny tyto kroky ještě jednou zopakujte a poslední vrstvu posypte strouhanou mozzarellou.
Zapékaci mísu vložte do předehřáté trouby a pečte při 175–185 °C 35–40 minut.
Hotové lasagne rozdělte do 6 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
naprosto výborné !!!
Jakože TOPka! Držela jsem se receptu, žádné změny. Chutné, pěkně vypadající a poměrně jednoduché jídlo. Navíc zdravé a nápadité. Partner nešetřil chválou ani druhý den. Dcera nesdílela nadšení, preferuje když suroviny nejsou propojeny v jednom. My ostatní však s láskou zmiňujeme. ;)
Automaticky přeloženo
Velmi chutné, s příchutí rajčat. Jsem si jistý, že to zvládnu několikrát.
Automaticky přeloženo