HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Strana 110Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 376 Kcal
  • 29 g bílkovin
  • 18 g tuků
  • 23 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

6 porcí

Štítky

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 185 °C. Batáty očistěte a nakrájejte, nebo nastrouhejte na tenké plátky (cca 2–3 mm). Cibuli s česnekem oloupejte, cibuli nasekejte najemno a česnek nastrouhejte najemno.

2

V misce smíchejte cottage s vejcem, lžičkou oregana, solí a pepřem a dejte stranou.

3

V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte ji 2–3 minuty na středním plameni. K cibuli přidejte nastrouhané stroužky česneku a opékejte ještě další 1 minutu. Do pánve přidejte mleté maso a opékejte dalších cca 10 minut. Poté přidejte tymián, rozmarýn a loupaná rajčata, směs zamíchejte a odstavte.

4

Připravte si zapékací mísu (20 cm × 40 cm). První vrstvu vytvořte z ½ batátových plátků. Vyskládejte je na dno zapékací mísy, přelijte je ½ masové směsi a rovnoměrně rozprostřete po povrchu batát. Poté na masovou směs rovnoměrně navrstvěte ½ cottage směsi. Všechny tyto kroky ještě jednou zopakujte a poslední vrstvu posypte strouhanou mozzarellou.

5

Zapékaci mísu vložte do předehřáté trouby a pečte při 175–185 °C 35–40 minut.

6

Hotové lasagne rozdělte do 6 talířů a podávejte.

TIP
Pro vegetariánskou variantu lasagní opečte místo masa najemno nasekanou cuketu a lilek.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Csilamila
18. ledna 2023

Ukázalo se to velmi chutné! Píše se to jako lasagne, ale v podstatě to s tím nemá nic společného. Někde na půli cesty mezi kastrolem a lasagnemi. Bez ohledu na to je to skvělé. Nebylo to naposledy, co se mi to povedlo. :) Tip: Batát jsem nakrájela na velmi tenké plátky a dala na hodinu do trouby na 180 stupňů. Pak odpočíval venku cca. 10 minut. (Tak se to zjemnilo)

Automaticky přeloženo z Maďarštiny

hodnocení_1391043
havelkovasabina@gmail.com
03. prosince 2022

Vyborny, skvela nahrada za testovinu a besamel.

Veronika Kolářová
02. listopadu 2022

Dobré

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních