HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 185 °C. Batáty očistěte a nakrájejte, nebo nastrouhejte na tenké plátky (cca 2–3 mm). Cibuli s česnekem oloupejte, cibuli nasekejte najemno a česnek nastrouhejte najemno.

2

V misce smíchejte cottage s vejcem, lžičkou oregana, solí a pepřem a dejte stranou.

3

V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nasekanou cibuli a opékejte ji 2–3 minuty na středním plameni. K cibuli přidejte nastrouhané stroužky česneku a opékejte ještě další 1 minutu. Do pánve přidejte mleté maso a opékejte dalších cca 10 minut. Poté přidejte tymián, rozmarýn a loupaná rajčata, směs zamíchejte a odstavte.

4

Připravte si zapékací mísu (20 cm × 40 cm). První vrstvu vytvořte z ½ batátových plátků. Vyskládejte je na dno zapékací mísy, přelijte je ½ masové směsi a rovnoměrně rozprostřete po povrchu batát. Poté na masovou směs rovnoměrně navrstvěte ½ cottage směsi. Všechny tyto kroky ještě jednou zopakujte a poslední vrstvu posypte strouhanou mozzarellou.

5

Zapékaci mísu vložte do předehřáté trouby a pečte při 175–185 °C 35–40 minut.

6

Hotové lasagne rozdělte do 6 talířů a podávejte.

TIP
Pro vegetariánskou variantu lasagní opečte místo masa najemno nasekanou cuketu a lilek.
Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Zdeňka Štědráková
14. února 2021

Výborný recept. Velmi jsme si pochutnali. Jen jsem na rady výše o trochu více osolila a pekla 60 minut.

tplecita
07. února 2021

Pekla jsem cca hodinu, aby byly brambory měkké, ale chuťově byly lasagne moc dobré. Příště přidám trošku víc soli, jelikož ji rajčata hodně polknou.

Kateřina Macháčková
04. února 2021

Už jsme dělali dvakrát a určitě zařadíme do jídelníčku. Jednoduchý recept a skvělá chuť.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních