HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 452 Kcal
  • 30 g bílkovin
  • 30 g tuků
  • 16 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si hlubší pánev vhodnou do trouby.

2

Mrkev s celerem očistěte a cibuli oloupejte. Takto připravenou zeleninu nakrájejte na malé kostičky.

3

Kuřecí stehna omyjte, osušte a přepulte na 2 části– na vrchní stehenní část a kuřecí „paličku“.

4

V připravené pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžíce olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve na malé kostičky nakrájenou zeleninu a opékejte 7–8 minut na středním plameni.

5

K opečené zelenině přidejte máslo, bobkový list, dijonskou hořčici, sušený tymián a sušený jalovec a vše společně opékejte další 3–4 minuty na středním plameni.

6

Jakmile je směs opečená, do pánve přilijte 400 ml kuřecího vývaru, přidejte kuřecí stehna kůží směrem nahoru a pánev vložte do předehřáté trouby. Stehna pečte po dobu 50–55 minut při 185–190 °C.

7

Po upečení můžete podávat.

TIP
Kuřecí stehna podávejte s vařenými nebo šťouchanými bramborami.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Denisa Erbenová
22. dubna 2022

Bylo to vynikající, tymián a jalovec dodal masu i omáčce šmrnc a hlavně bylo omáčky velké množství.

hodnocení_1294620
Tereza Hovorková
27. ledna 2022

Neměla jsem doma celer, tak jsem dala kořen petržele a chutnalo to skvěle

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních