![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si hlubší pánev vhodnou do trouby.
Mrkev s celerem očistěte a cibuli oloupejte. Takto připravenou zeleninu nakrájejte na malé kostičky.
Kuřecí stehna omyjte, osušte a přepulte na 2 části– na vrchní stehenní část a kuřecí „paličku“.
V připravené pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžíce olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve na malé kostičky nakrájenou zeleninu a opékejte 7–8 minut na středním plameni.
K opečené zelenině přidejte máslo, bobkový list, dijonskou hořčici, sušený tymián a sušený jalovec a vše společně opékejte další 3–4 minuty na středním plameni.
Jakmile je směs opečená, do pánve přilijte 400 ml kuřecího vývaru, přidejte kuřecí stehna kůží směrem nahoru a pánev vložte do předehřáté trouby. Stehna pečte po dobu 50–55 minut při 185–190 °C.
Po upečení můžete podávat.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
top
bažant je přeci jenom trochu jiný,ale jídlo nám moc chutnalo, určitě nebylo naposled😋
Bylo to vynikající, tymián a jalovec dodal masu i omáčce šmrnc a hlavně bylo omáčky velké množství.