Kuře à la bažant
- 15 min
- 67 min
- Střední
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 452 kcal
- 30 g bílkovin
- 30 g tuků
- 16 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si hlubší pánev vhodnou do trouby.
Mrkev s celerem očistěte a cibuli oloupejte. Takto připravenou zeleninu nakrájejte na malé kostičky.
Kuřecí stehna omyjte, osušte a přepulte na 2 části– na vrchní stehenní část a kuřecí „paličku“.
V připravené pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžíce olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve na malé kostičky nakrájenou zeleninu a opékejte 7–8 minut na středním plameni.
K opečené zelenině přidejte máslo, bobkový list, dijonskou hořčici, sušený tymián a sušený jalovec a vše společně opékejte další 3–4 minuty na středním plameni.
Jakmile je směs opečená, do pánve přilijte 400 ml kuřecího vývaru, přidejte kuřecí stehna kůží směrem nahoru a pánev vložte do předehřáté trouby. Stehna pečte po dobu 50–55 minut při 185–190 °C.
Po upečení můžete podávat.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
top
bažant je přeci jenom trochu jiný,ale jídlo nám moc chutnalo, určitě nebylo naposled😋
Bylo to vynikající, tymián a jalovec dodal masu i omáčce šmrnc a hlavně bylo omáčky velké množství.