HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 430 kcal
  • 21 g bílkovin
  • 16 g tuků
  • 47 g sacharidů

Krása nikdy nechutnala lépe! Vsaďte na kolagen s mangovou příchutí

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Silné nehty
Více informací

Suroviny

4 porce

Přírodní společník pro zdraví i pohodu – Reishi

  • Podporuje imunitu
  • Chrání srdce
  • Zmírňuje stres
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

V pánvi si rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na středním plameni na něm osmahněte šalotku.

2

Přidejte rýži a opékejte stále na středním plameni, dokud nezesklovatí. Poté pomalu po naběračkách přilévejte vývar. Vždycky, když rýže část vývaru vstřebá, přidejte další. Takto postupujte, dokud se rýže neuvaří (pokud vám dojde vývar, můžete použít vodu).

3

Do rýže přimíchejte tymián, rozmarýn a petrželovou nať, osolte a opepřete.

4

Na jiné pánvi si rozpalte zbylé 2 lžíce olivového oleje. Přidejte česnek a krevety a opékejte 5 minut na středním plameni.

5

Krevety přidejte do připravené rýže a zakápněte citronovou šťávou.

6

Rizoto rozdělte na 4 porce a podávejte.

TIP
Rizoto můžete před podáváním ozdobit snítkami čerstvého kopru.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Nikol.h
19. srpna 2024

Jednoduché a výborné.

Jakub Stejskal
27. března 2024

Recept super, rizoto mi moc chutná, místo obyčejných krevet dávám krevety v chilli omáčce z lidlu, zjednodušší to přípravu, dodá chuť a nemusí tam být tolik ostatních koření. Největší výtka za mě, že se v receptu píše, že je to na 4 porce, já z toho mám dvě a cítím se pak blbě :)

PGali
09. září 2023

Moc dobre. Voňavé. Nedavala jsem petrželovou nať, ale výborný. A hkavne jednoduché ❤️

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních