Krevetové rizoto
10 min
40 min
Střední
4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 450 Kcal
- 22 g bílkovin
- 16 g tuků
- 55 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V pánvi na 2 lžících olivového oleje osmahneme na jemno nakrájenou šalotku.
Poté přidáme rýži a opékáme dokud nezesklovatí.
Poté přiléváme po naběračkách pomalu vývar. Vždycky, když rýže část vývaru vstřebá, přidáme další.
Takto postupujeme dokud se rýže neuvaří (pokud nám dojde vývar, můžeme použít vodu).
Do rýže přimícháme tymián, rozmarýn a petržel. Osolíme a opepříme.
Na jiné pánvi si rozpálíme zbylé 2 lžíce olivového oleje.
Přidáme na plátky nakrájený česnek, krevety a opékáme 5 minut.
Krevety přidáme do připravené rýže a zakápneme citronovou šťávou
Rizoto rozdělíme na 4 porce a podáváme.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborný recept, zas tak složité to není a má opravdu zajímavou chuť :) děkuji, určitě zopakuji :)
Opravdu vyborne, zajimava kombinace chuti a rychle na pripravu
Mňam doma sme si tuhle pochoutku udělali a všichni sme si mooc pochutnali 😊😊😊🧁