HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

V pánvi si rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na středním plameni na něm osmahněte šalotku.

2

Přidejte rýži a opékejte stále na středním plameni, dokud nezesklovatí. Poté pomalu po naběračkách přilévejte vývar. Vždycky, když rýže část vývaru vstřebá, přidejte další. Takto postupujte, dokud se rýže neuvaří (pokud vám dojde vývar, můžete použít vodu).

3

Do rýže přimíchejte tymián, rozmarýn a petrželovou nať, osolte a opepřete.

4

Na jiné pánvi si rozpalte zbylé 2 lžíce olivového oleje. Přidejte česnek a krevety a opékejte 5 minut na středním plameni.

5

Krevety přidejte do připravené rýže a zakápněte citronovou šťávou.

6

Rizoto rozdělte na 4 porce a podávejte.

TIP
Rizoto můžete před podáváním ozdobit snítkami čerstvého kopru.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Veronika Lojdová
19. prosince 2021

Výborné a rychlé. 🧡

Michelle Guerlain
27. srpna 2021

Výborné, přidala jsem trochu bílého vína 👌🏽

hodnocení_1059282
Martina_Vareckova
03. července 2021

Vynikající a hlavně jednoduché rizoto 😋

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních