

Krevetové rizoto
5 min
60 min
Střední
4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 430 Kcal
- 21 g bílkovin
- 16 g tuků
- 47 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
V pánvi si rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na středním plameni na něm osmahněte šalotku.
Přidejte rýži a opékejte stále na středním plameni, dokud nezesklovatí. Poté pomalu po naběračkách přilévejte vývar. Vždycky, když rýže část vývaru vstřebá, přidejte další. Takto postupujte, dokud se rýže neuvaří (pokud vám dojde vývar, můžete použít vodu).
Do rýže přimíchejte tymián, rozmarýn a petrželovou nať, osolte a opepřete.
Na jiné pánvi si rozpalte zbylé 2 lžíce olivového oleje. Přidejte česnek a krevety a opékejte 5 minut na středním plameni.
Krevety přidejte do připravené rýže a zakápněte citronovou šťávou.
Rizoto rozdělte na 4 porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobre. Voňavé. Nedavala jsem petrželovou nať, ale výborný. A hkavne jednoduché ❤️
Moc dobre 👌🏻
Moc dobré 😋