HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Krevety

Krevety jsou korýši žijící jak v mořích, tak sladkých vodách, jichž je na světě až 2500 druhů a všechny mají podobné vlastnosti. U krevet se v našich končinách jí jen masová část, a to především ze zadních partií těla a ocásku. Předvařené krevety získávají typickou narůžovělou barvu. Při nákupu si dejte pozor, aby v nich nebyla přidaná voda a skořápky byly lesklé a příjemně voněly. Jsou nízkokalorické s minimem sacharidů, což ocení ti, kteří je chtějí z jídelníčku vytěsnit. Dále obsahují vit. A, E, horčík či jód. Pomáhají při hubnutí, oddalují stáří, vypadávání vlasů a bojují proti kardiovaskulárním chorobám. Jak jednoduše krevety připravit? Základem je odloupnutí hlavičky, která se nejí. Poté ji vyloupneme. Pevný zůstane jen zadeček. Hlídejte čas. Krevetám stačí klidně jen minutka.

Recepty, které obsahují Krevety