![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Krevety očistíme. Hlavy a krunýř z krevet dáme stranou.
Na pánvi na lžíci řepkového oleje orestujeme krevety a na plátky nakrájený česnek. Odstavíme.
V rendlíku rozehřejeme 1 lžičku řepkového oleje. Přidáme krunýře a hlavy z krevet. Lehce podrtíme vařečkou a podlejeme vodou (150ml).
Na mírném plameni necháme 10 minut povařit. Poté přecedíme do misky a odložíme stranou.
Krevety s česnekem vrátíme na plotýnku. Přidáme cukrový hrášek, květák a orestujeme.
Poté zasypeme kari a zalijeme vývarem z krunyřů z krevet.
Vyredukujeme na polovinu (cca 10 minut).
Poté přilijeme smetanu, přidáme zbytek koření společně se šťávou a kůrou z limetky.
Směs se nejlépe hodí k rýži.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vypadá to teda jinak než na obrázku, možná proto, že jsem si to zjednodušila hotovými krevetami, ale je to výborné
Moc dobré:)