
Krevetové kari
5 min
30 min
Náročné
4 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 218 Kcal
- 24 g bílkovin
- 10 g tuků
- 8 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Krevety očistíme. Hlavy a krunýř z krevet dáme stranou.
Na pánvi na lžíci řepkového oleje orestujeme krevety a na plátky nakrájený česnek. Odstavíme.
V rendlíku rozehřejeme 1 lžičku řepkového oleje. Přidáme krunýře a hlavy z krevet. Lehce podrtíme vařečkou a podlejeme vodou (150ml).
Na mírném plameni necháme 10 minut povařit. Poté přecedíme do misky a odložíme stranou.
Krevety s česnekem vrátíme na plotýnku. Přidáme cukrový hrášek, květák a orestujeme.
Poté zasypeme kari a zalijeme vývarem z krunyřů z krevet.
Vyredukujeme na polovinu (cca 10 minut).
Poté přilijeme smetanu, přidáme zbytek koření společně se šťávou a kůrou z limetky.
Směs se nejlépe hodí k rýži.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
místo hrášku cizrnu a chilli až na talíři podle chuti. ňam
Super 👍
Moc dobrá a lehká véča. I přítel si pochutnal a to frfňal, že nejí květák. 😁