HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Krevety očistíme. Hlavy a krunýř z krevet dáme stranou.

2

Na pánvi na lžíci řepkového oleje orestujeme krevety a na plátky nakrájený česnek. Odstavíme.

3

V rendlíku rozehřejeme 1 lžičku řepkového oleje. Přidáme krunýře a hlavy z krevet. Lehce podrtíme vařečkou a podlejeme vodou (150ml).

4

Na mírném plameni necháme 10 minut povařit. Poté přecedíme do misky a odložíme stranou.

5

Krevety s česnekem vrátíme na plotýnku. Přidáme cukrový hrášek, květák a orestujeme.

6

Poté zasypeme kari a zalijeme vývarem z krunyřů z krevet.

7

Vyredukujeme na polovinu (cca 10 minut).

8

Poté přilijeme smetanu, přidáme zbytek koření společně se šťávou a kůrou z limetky.

9

Směs se nejlépe hodí k rýži.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Kasia Krupka
15. března 2021

Jídlo bylo moc dobré, delala jsem z předvařenych krevet a i tak se moc povedl a oběma nám moc chutnal. Určitě jsme nedělali naposledy.

Věra Strejčková
25. října 2020

místo hrášku cizrnu a chilli až na talíři podle chuti. ňam

DenJan
21. dubna 2020

Super 👍

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních