HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 218 Kcal
  • 24 g bílkovin
  • 10 g tuků
  • 8 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

4 porce

Postup přípravy

1

Krevety očistíme. Hlavy a krunýř z krevet dáme stranou.

2

Na pánvi na lžíci řepkového oleje orestujeme krevety a na plátky nakrájený česnek. Odstavíme.

3

V rendlíku rozehřejeme 1 lžičku řepkového oleje. Přidáme krunýře a hlavy z krevet. Lehce podrtíme vařečkou a podlejeme vodou (150ml).

4

Na mírném plameni necháme 10 minut povařit. Poté přecedíme do misky a odložíme stranou.

5

Krevety s česnekem vrátíme na plotýnku. Přidáme cukrový hrášek, květák a orestujeme.

6

Poté zasypeme kari a zalijeme vývarem z krunyřů z krevet.

7

Vyredukujeme na polovinu (cca 10 minut).

8

Poté přilijeme smetanu, přidáme zbytek koření společně se šťávou a kůrou z limetky.

9

Směs se nejlépe hodí k rýži.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

x89syxsw6r@privaterelay.appleid.com
27. ledna 2022

Moc dobré:)

Stáňa Knapová
22. ledna 2022

Dobré, ale teda od obrázku je to hodně vzdálené. Moc mě to nenadchlo, i když špatné to nebylo.

Luciaš Vágnerová
21. ledna 2022

Božská mana, tenthle recep budu mile ráda opakovat. Velice chutné

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních