HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 569 Kcal
  • 35 g bílkovin
  • 17 g tuků
  • 69 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Bulgur uvařte v cca 250 ml osolené vody 12 minut a pak nechte 10 minut odstát.

2

V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nasekanou cibulku a opékejte 3-4 minuty.

3

Přidejte utřený stroužek česneku, krevety, papriku, chilli, protlak a krájená rajčata.

4

Zamíchejte a opékejte při středním ohřevu 5-7 minut.

5

Přilijte 200 ml zeleninového vývaru nebo vody, přidejte med a zamíchejte.

6

Pánev přiklopte pokličkou a nechte 10 minut provařit.

7

Hotové krevety rozdělte na 2 talíře s bulgurem a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Petr Král
25. října 2020

Nevynikla chuť krevet.

Calinda
29. února 2020

Výborná večeře!

hodnocení_1158165
Danča Müllerová
04. ledna 2020

Vynikající... Za mě příště méně rajčat, aby vynikla úžasná chuť krevet.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních