🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 569 Kcal
  • 35 g bílkovin
  • 17 g tuků
  • 69 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Bulgur uvařte v cca 250 ml osolené vody 12 minut a pak nechte 10 minut odstát.

2

V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nasekanou cibulku a opékejte 3-4 minuty.

3

Přidejte utřený stroužek česneku, krevety, papriku, chilli, protlak a krájená rajčata.

4

Zamíchejte a opékejte při středním ohřevu 5-7 minut.

5

Přilijte 200 ml zeleninového vývaru nebo vody, přidejte med a zamíchejte.

6

Pánev přiklopte pokličkou a nechte 10 minut provařit.

7

Hotové krevety rozdělte na 2 talíře s bulgurem a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Calinda
29. února 2020

Výborná večeře!

hodnocení_1158165
Danča Müllerová
04. ledna 2020

Vynikající... Za mě příště méně rajčat, aby vynikla úžasná chuť krevet.

Andromeda
10. května 2019

Vynikající, ani jsem to nestihla vyfotit, jak se to rychle snědlo :)

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních