HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 538 kcal
  • 18 g bílkovin
  • 16 g tuků
  • 77 g sacharidů

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací

Suroviny

4 porce

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Těstoviny dejte vařit do hrnce s osolenou vodou po dobu uvedenou na obalu.

2

Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem.

3

Do pánve přidejte najemno nastrouhaný česnek s najemno nakrájenou cibulí a opékejte na středním plameni 2–3 minuty.

4

Poté do pánve přidejte majoránku a tymián společně s nakrájenými houbami a opékejte na středním plameni 5–6 minut.

5

Vzniklou směs osolte a opepřete, přidejte vývar společně s vinným octem a vařte ještě dalších 5–6 minut.

6

Na závěr směs zalijte sójovou smetanou, zvyšte sílu plamene na vysokou a směs provařte 1–2 minuty.

7

Hotovou směs rozdělte do 4 talířů a podávejte s uvařenými těstovinami.

TIP
Kromě těstovin se houbová omáčka skvěle hodí také k hovězímu či kuřecímu masu.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Karolina Skalska
05. března 2023

Velmi chutné 👌

Automaticky přeloženo

hodnocení_1314738
Michaela Faldíková
01. února 2023

Dobré jídlo. Plná, smetanovo-hřibová chuť. Nevařila jsem striktně podle receptu. Neměla jsem vinný ocet, přidala jsem kapku normálního octa (velice málo, ani ne lžičku, aby to nemělo celé octovou chuť) a trochu cukru na jeho neutralizaci (po ochutnání). Hřiby jsem použila zmražené, které jsme na podzim nasbírali, takže směska klouzků, sucháčků, tvrďáků... Těstoviny taky klasické penne, které jsme měli už koupené. Tymián jsme měli čerstvý v květináči, ne sušený. Přidala jsem i trochu sušeného medvědího česneku. Uvidím, jestli si na recept ještě někdy vzpomenu. Mám ráda hřibové omáčky, toto nebyla nějak zázračná chuť. Jídlo dostatečně chutnalo, dokonce i bráchovi. Na druhý den (uvařeno navečer, pak jsem dojídala na snídani) jsem musela trochu dosolovat.

hodnocení_1233746
Jitka Iranová
26. května 2021

výborné

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních