Houbová omáčka s těstovinami
- 3 min
- 18 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 538 kcal
- 18 g bílkovin
- 16 g tuků
- 77 g sacharidů
Suroviny
- 400 g celozrnných těstovin (v suchém stavu)
- 1 lžíce olivového oleje
- 15 g másla
- 1 stroužek česneku (nastrouhat najemno)
- 100 g bílé cibule (nakrájet najemno)
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 250 g žampionů (nakrájet na kostky)
- 250 g hlívy ústřičné
- 150 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce vinného octa
- 120 ml sójové smetany
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Těstoviny dejte vařit do hrnce s osolenou vodou po dobu uvedenou na obalu.
Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem.
Do pánve přidejte najemno nastrouhaný česnek s najemno nakrájenou cibulí a opékejte na středním plameni 2–3 minuty.
Poté do pánve přidejte majoránku a tymián společně s nakrájenými houbami a opékejte na středním plameni 5–6 minut.
Vzniklou směs osolte a opepřete, přidejte vývar společně s vinným octem a vařte ještě dalších 5–6 minut.
Na závěr směs zalijte sójovou smetanou, zvyšte sílu plamene na vysokou a směs provařte 1–2 minuty.
Hotovou směs rozdělte do 4 talířů a podávejte s uvařenými těstovinami.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Velmi chutné 👌
Automaticky přeloženo
Dobré jídlo. Plná, smetanovo-hřibová chuť. Nevařila jsem striktně podle receptu. Neměla jsem vinný ocet, přidala jsem kapku normálního octa (velice málo, ani ne lžičku, aby to nemělo celé octovou chuť) a trochu cukru na jeho neutralizaci (po ochutnání). Hřiby jsem použila zmražené, které jsme na podzim nasbírali, takže směska klouzků, sucháčků, tvrďáků... Těstoviny taky klasické penne, které jsme měli už koupené. Tymián jsme měli čerstvý v květináči, ne sušený. Přidala jsem i trochu sušeného medvědího česneku. Uvidím, jestli si na recept ještě někdy vzpomenu. Mám ráda hřibové omáčky, toto nebyla nějak zázračná chuť. Jídlo dostatečně chutnalo, dokonce i bráchovi. Na druhý den (uvařeno navečer, pak jsem dojídala na snídani) jsem musela trochu dosolovat.
výborné