HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Nejprve předehřejte troubu na 200 °C a připravte si menší pánev vhodnou do trouby.

2

Bagetu nakrájejte na větší kostičky a opečte nasucho na pánvi 3–4 minuty na mírném až středním plameni. Po opečení dejte bagetu stranou.

3

Pánev očistěte a rozehřejte v ní 1 lžíci olivového oleje na středním plameni. Zvyšte sílu plamene, do pánve přidejte očištěné kuřecí prso a z obou stran opékejte 1–2 minuty.

4

Pánev s opečeným kuřecím prsem vložte do předehřáté trouby a pečte 10–15 minut při 190–200 °C.

5

Následně pánev vyjměte z trouby, maso nechte 10 minut odležet a poté nakrájejte na tenčí plátky.

6

Mezitím očistěte římský salát, nakrájejte jej na větší kousky a dejte do větší mělké mísy nebo talíře.

7

Dále připravte dresink. Do vyšší nádoby dejte veškeré ingredience na dresink a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

8

Připravený dresink přilijte k salátu a promíchejte. Navrch rozprostřete opečenou bagetu, opečené plátky kuřete a hoblinky parmazánu a ihned podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

98jakubseznamcz
20. listopadu 2022

Velice zajímavá zálivka, která na první pohled nevypadá příliš chutně a i samotná může být pro někoho příliš slaná. Ale právě díky tomu ochutí celý salát natolik, že nepotřebujete jinak dochucovat. Velice rychlý a chutný salát.

hodnocení_1363957
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních