Brokolicové karbanátky
- 20 min
- 33 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 365 kcal
- 23 g bílkovin
- 14 g tuků
- 35 g sacharidů
Suroviny
- 500 g brokolice (uvařit)
- 200 g syrových brambor varného typu B
- 50 g parmazánu
- 100 g sýra eidam (20 % tuku)
- 80 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 1× vejce velikosti M
- 2 lžíce olivového oleje
- 5 g natě čerstvé hladkolisté petržele (nasekat najemno)
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- ½ lžičky mletého kmínu
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a plech (30 cm × 40 cm) vyložte pečicím papírem.
Mezitím si do větší mísy nastrouhejte uvařenou brokolici nahrubo a brambory, parmazán a eidam nastrouhejte najemno. Následně do mísy přidejte špaldovou mouku, bramborový škrob, vejce, 2 lžíce olivového oleje, najemno nasekanou hladkolistou petržel, mletý muškátový oříšek, mletý kmín, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.
Ze vzniklé směsi tvarujte na připravený plech karbanátky o průměru 7 cm a výšce cca 2 cm.
Jakmile takto zpracujete všechno těsto, vložte plech do trouby a karbanátky pečte 30–33 minut při 180–185 °C.
Hotové brokolicové karbanátky rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Je to chutnalo je to mňam
Karbanátky jsem pekla v horkovzdušné fritéze a super. Inspirovala jsem se v komentářích a přidala jsem česnekový dip. Top recept 🤩
Božský😍
Automaticky přeloženo