Boloňská omáčka s mletým masem
- 19 min
- 59 min
- Střední
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 532 kcal
- 34 g bílkovin
- 17 g tuků
- 63 g sacharidů
Suroviny
- 150 g bílé cibule
- 200 g mrkve
- 200 g řapíkatého celeru
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g mletého krůtího masa (maximálně 10 % tuku)
- 30 g rajčatového protlaku
- 2 lžíce sušeného oregana
- 300 ml kuřecího vývaru
- 400 g krájených rajčat z plechovky
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 2 l vody
- 300 g celozrnných špaget (v suchém stavu)
- 30 g strouhaného parmazánu
- 8 g čerstvé bazalky (nasekat najemno)
- sůl
- pepř
Štítky
Postup přípravy
Cibuli oloupejte, mrkev s celerem očistěte a poté všechnu zeleninu nakrájejte najemno.
Do většího hrnce nalijte olivový olej a rozehřejte ho na středním plameni. Až bude olej rozpálený, přidejte do hrnce najemno nakrájenou cibuli a opékejte na středním plameni 4–5 minut.
K opečené cibuli přidejte zbytek nakrájené zeleniny, mleté krůtí maso, rajčatový protlak a sušené oregano a vše opékejte na středním plameni dalších 6–7 minut.
Do hrnce přilijte kuřecí vývar a přimíchejte krájená rajčata, vinný ocet, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a vařte pod pokličkou na mírném plameni 25–30 minut.
Mezitím ve větším hrnci přiveďte 2 l vody k varu. Jakmile začne voda vřít, přisypte sůl, přidejte špagety a vařte je za občasného promíchání na středním plameni 15–17 minut. Po uvaření špagety sceďte.
Uvařené špagety rozdělte do 4 talířů a servírujte s hotovou omáčkou, strouhaným parmazánem a najemno nasekanou čerstvou bazalkou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Chuťově dobré, ale dala jsem mnohem méně vody a přesto je to jako polévka. Kdyby dám 2L vody jak píší v receptu, měla bych z toho vývar s mletým masem a ne boloňskou omáčku.
Automaticky přeloženo
Výborné, doma jsme se jednohlasně shodli, že s krůtím je to lepší než s vepřovým, na které jsme byli zvyklí
suuuupi, naprosto nadšená
Automaticky přeloženo