HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 205 kcal
  • 20 g bílkovin
  • 3 g tuků
  • 33 g sacharidů

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací

Suroviny

8 porcí

Efektivní a bezpečné doplnění 100 % denního příjmu hořčíku

  • Podpora regenerace
  • Pomůže od migrén
  • Přes 1000 spokojených recenzí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 °C a 2 plechy vyložte pečicím papírem.

2

Pro přípravu piškotů vyšlehejte v míse vejce s třtinovým cukrem do husté pěny ručním šlehačem. Bude to trvat přibližně 5 minut.

3

K vzniklé pěně přisypte špaldovou mouku a zlehka pomocí stěrky promíchávejte, aby se pěna s moukou propojila. Snažte se míchat opravdu zlehka, aby pěna nespadla.

4

Vzniklým těstem naplňte cukrářský sáček s rovně řezanou špičkou. Na připravené plechy stříkejte v patřičných odstupech podélné piškoty o délce cca 7 cm. Plechy vložte do předehřáté trouby a pečte 15 minut při 170 °C .

5

Upečené piškoty vyndejte z trouby a před stáhnutím z pečicího papíru nechte nejprve zchladnout.

6

Následně můžete začít s přípravou dortu. Boky dortové formy (⌀ 22 cm) vymažte máslem.

7

Želatinu dejte do kastrůlku, zalijte 7 lžícemi vody a nechte 10 minut bobtnat na mírném plameni.

8

Kompotované broskve vyndejte z nálevu, nechte okapat a poté nakrájejte na slabé měsíčky.

9

Tvaroh vložte do misky a oslaďte xylitolem.

10

Dno dortové formy vyložte dvěma vrstvami celozrnných piškotů.

11

Želatinu v kastrůlku zahřívejte na mírném plameni a míchejte metličkou, dokud se nerozpustí. Dejte pozor, aby se nezačala vařit. Až se želatina rozpustí, přidejte k ní 3 lžíce oslazeného tvarohu a prošlehejte metličkou. Ihned poté přelijte tvaroh se želatinou do misky se zbylým tvarohem a rychle promíchávejte metlou, aby se vše důkladně promísilo.

12

Na vrstvu piškotů naneste necelou polovinu vzniklého krému a rovnoměrně ji stěrkou rozetřete. Formu zespoda poklepejte dlaní, aby si tvarohová náplň sesedla. Na tvarohovou vrstvu vyskládejte nakrájené kompotované broskve a pomocí stěrky nebo dlaní je lehce zamáčkněte do tvarohu. Tuto vrstvu potřete jen takovým množstvím krému, aby se dorovnaly nerovnosti mezi broskvemi a zakryjte zbylými piškoty. Piškoty potřete zbylým krémem, povrch uhlaďte a formu ještě jednou sklepněte.

13

Formu zakryjte potravinářskou fólií a nechte uležet v lednici.

14

Hotový tvarohový dort před podáváním ozdobte čerstvou nakrájenou broskví.

TIP
Formu s dortem nechte v lednici nejlépe přes noc.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních