Red velvet layer cake
- 215 min
- 45 min
- Střední
- 16 porcí
Jíme zdravě s Fitrecepty II se slevou 75 %
Strana 178Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 277 kcal
- 7 g bílkovin
- 17 g tuků
- 24 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C.
Řepu rozmixujte na kaši a přemístěte do misky.
K řepě přidejte balzamikový ocet, med, kokosový olej, vanilkový extrakt, pohankovou mouku, prášek do pečiva, kakao a vše zamíchejte.
Hořkou čokoládu rozehřejte nad vodní lázní a přimíchejte do vzniklého těsta.
Kulatou dortovou formu (⌀ 20 cm) vyložte pečicím papírem a přilijte do ní těsto.
Formu s těstem vložte do předehřáté trouby, snižte teplotu na 160–170°C a pečte 40–45 minut.
Než se upeče korpus, připravte krém. Cottage sýr, smetanový sýr, med a vanilkový extrakt rozmixujte dohladka. Přimíchejte 3 lžíce škrobu a dejte do lednice.
Upečený korpus nechte vychladnout na mřížce.
Vychladlý korpus pak 2× podélně rozřízněte a do obou průřezů rozetřete ½ krému. Zbytkem krému pomažte vršek a boky dortu.
Krém uhlaďte cukrářskou špachtlí a dort dejte minimálně na 3 hodiny před podáváním chladit do lednice.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobrý, jen jsem prisladila
moc dobrý, ale na rodinu málo sladke
Spokojenost, do krému jsem sice musela přidat více medu než lžíci a krém co měl být na bocích byl tak trochu všude ale i tak jsem nadmíru spokojená. 🖤