HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Balzamikový ocet

Balzamikový ocet se vyrábí z hroznů a pochází z Itálie. Má příjemnou nasládlou až kořenitou chuť a tmavě hnědou až černou barvu, kterou ocet získává dlouhým a složitým procesem výroby, při němž se mošt z hroznů vaří, dokud nezhoustne. Složení balzamikového octa obsahuje pro tělo důležité látky, jako vitamíny A a C a z minerálních látek hořčík, draslík, fosfor, železo. Blahodárně působí na zažívací a trávicí soustavu, potlačuje chuť k jídlu, zrychluje spalování tuků a používá se při detoxikaci organismu. Snižuje rovněž krevní tlak a cholesterol, zabraňuje kornatění tepen. Základní úprava: Balzamikový ocet oceníte nejen jako dochucovadlo zeleninových salátů, ale můžete jej zkusit i při přípavě drůbeže nebo červeného masa.

Recepty, které obsahují Balzamikový ocet