HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 506 Kcal
  • 40 g bílkovin
  • 32 g tuků
  • 15 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Tuňáka osušíme. Osolíme ho, opepříme a posypeme citrónovou kůrou.

2

Smícháme si oba druhy sezamových semínek a syrového tuňáka v nich důkladně obalíme.

3

Rozehřejeme si pánev s 1 lžičkou olivového oleje tak, aby pánevbyla úplně rozpálená.

4

Tuňáka opékáme cca 1 minutu z každé strany. Tuňák nesmí být zcela propečený - ve středu by měl být úplně syrový.

5

Sundáme z pánve a dáme stranou odpočinout.

6

Do větší mísy vložíme všechny druhy salátů a v menší mise si připravíme zálivku.

7

Do olivového oleje metličkou důkladně zašleháme med, citrónovou šťávu a balzamikový ocet. Hotovou zálivku nalijeme na salát a promícháme.

8

Tuňáka nakrájíme velmi ostrým nožem na tenké plátky.

9

Plátky tuňáka poklademe na talíř společně se salátem a podáváme.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Dominika22
30. prosince 2021

Výborný recept!🤩🤩🤩 (tuňáka jsem opékala z každé strany jen 20-30 sekund)

Automaticky přeloženo z slovenštiny

hodnocení_1169223
Veronika Lojdová
19. září 2021

Výborné, rychlá příprava! 🥰

hodnocení_1161063
Michellehof
17. listopadu 2020

Výborná zálivka na salát👌🏼

hodnocení_1174759
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních