HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 506 Kcal
  • 40 g bílkovin
  • 32 g tuků
  • 15 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Tuňáka osušíme. Osolíme ho, opepříme a posypeme citrónovou kůrou.

2

Smícháme si oba druhy sezamových semínek a syrového tuňáka v nich důkladně obalíme.

3

Rozehřejeme si pánev s 1 lžičkou olivového oleje tak, aby pánevbyla úplně rozpálená.

4

Tuňáka opékáme cca 1 minutu z každé strany. Tuňák nesmí být zcela propečený - ve středu by měl být úplně syrový.

5

Sundáme z pánve a dáme stranou odpočinout.

6

Do větší mísy vložíme všechny druhy salátů a v menší mise si připravíme zálivku.

7

Do olivového oleje metličkou důkladně zašleháme med, citrónovou šťávu a balzamikový ocet. Hotovou zálivku nalijeme na salát a promícháme.

8

Tuňáka nakrájíme velmi ostrým nožem na tenké plátky.

9

Plátky tuňáka poklademe na talíř společně se salátem a podáváme.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Michellehof
17. listopadu 2020

Výborná zálivka na salát👌🏼

hodnocení_1174759
Leonidagina
02. listopadu 2020

Dobré.

Libuše Gottliebová
01. července 2020

výborné

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních