Ořechové tyčinky
- 10 min
- 45 min
- Snadné
- 15 porcí
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 200Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 221 kcal
- 5 g bílkovin
- 9 g tuků
- 29 g sacharidů
Suroviny
- 350 g jemně mletých ovesných vloček
- 50 g vlašských ořechů (nasekat najemno)
- 50 g loupaných slunečnicových semínek
- 50 g sušených datlí
- 50 g sušených brusinek
- 50 g sušených goji
- 1× střední banán
- 60 g jablečné přesnídávky
- 60 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 3 lžíce medu
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého zázvoru
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 190 °C.
Do větší mísy nasypte ovesné vločky, nasekané vlašské ořechy a slunečnicová semínka.
Datle nakrájejte na menší kousky a přidejte do mísy společně s brusinkami a goji berries.
Banán rozmačkejte vidličkou a zamíchejte do směsi společně s jablečnou přesnídávkou, kokosovým olejem, medem, skořicí a zázvorem.
Plech vyložte pečicím papírem.
Směs rozprostřete na plech do výšky cca 1,5 cm. Dejte do trouby a pečte 35–45 minut při 180–190 °C.
Upečenou směs nakrájejte na stejně velké kousky a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Recept jsem dělala s polovičními ingrediencemi a ukázalo se, že je dost tvrdý a suchý. Už to neudělám
Automaticky přeloženo
Recept děláme opakovaně, přesnídávku dáváme celou. Zařadili jsme i jako zdravou formu vánočního cukroví😊
Hmota byla příliš hustá, tak jsem přidala ještě jablečnou pěnu a med. Místo toho jsem použil rozinky. Vyšly chutné.
Automaticky přeloženo