Muffiny s tofu krémem
- 30 min
- 20 min
- Střední
- 12 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 301 kcal
- 12 g bílkovin
- 15 g tuků
- 29 g sacharidů
Suroviny
- 160 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g jemně mletých ovesných vloček
- 1 balení prášku do pečiva bez fosfátů
- 2 vejce
- 150 ml sójového mléka můžeme nahradit jiným
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce holandského kakaa
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C.
V míse smícháme všechny ingredience na muffiny a vytvoříme hladké těsto.
Těstem plníme 12 košíčků na muffiny a dáme do trouby.
Pečeme při 170-180 °C 20 minut.
Mezitím si připravíme polevu.
Nad vodní lázní si rozehřejeme čokoládu a necháme 5 minut vychladnout.
Rozmixujeme si tofu, mléko, med a vanilkový extrakt.
Ke směsi přidáme vychladnou čokoládu a promícháme.
Pokud je poleva moc hustá, zředíme ještě trochou mléka.
Muffiny vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Hotové muffiny zdobíme polevou pomocí sáčku na zdobení.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Muffiny samotné by bylo určitě potřeba nějak doladit, protože jsou suší a nesladké. Přidala jsem o 50ml víc mléka, ale moc to nepomohlo. Krém výborný!
Těsto nic moc, hodně hutné. Tofu krém to ovšem vylepšil o 100%.
Dělala jsem bez tofu krému, místo medu jsem dala čekankový sirup, a to o dost víc, nez je v receptu. Chuťově teda nebyly nic moc.