Meruňkový koláč s ovesnými vločkami
15 min
35 min
Snadné
10 porcí

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 248 Kcal
- 6 g bílkovin
- 8 g tuků
- 36 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 175°C.
Ve větší míse smíchejte mouku, vločky, olej, prášek do pečiva, vejce, med a mléko.
Vzniklé těsto dejte do vymazané formy (15x30 cm), poklaďte rozpůlenými meruňkami, posypejte mandlemi a dejte péct do trouby.
Pečte při 175°C 30-35 minut.
Těsto před vytažením z trouby ještě zkontrolujte špejlí. Špejli zapíchněte do těsta, vytáhněte a pokud je její povrch suchý, buchta je dostatečně propečená. Pokud ne, pečte ještě pár minut.
Buchtu nechte před podáváním vychladnout na mřížce.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
kazdemu chutilo 🙏
Super!
Dobrá buchta, dala jsem místo kravského mandlové mléko, vločky jsem taky neměla tak jsem dala celozrnnou pšeničnou mouku a místo meruněk švestky. Na závěr jsem posypala skořicí a dala na plech vyložený pečícím papírem. Bomba 💕