🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 248 Kcal
  • 6 g bílkovin
  • 8 g tuků
  • 36 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

10 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 175°C.

2

Ve větší míse smíchejte mouku, vločky, olej, prášek do pečiva, vejce, med a mléko.

3

Vzniklé těsto dejte do vymazané formy (15x30 cm), poklaďte rozpůlenými meruňkami, posypejte mandlemi a dejte péct do trouby.

4

Pečte při 175°C 30-35 minut.

5

Těsto před vytažením z trouby ještě zkontrolujte špejlí. Špejli zapíchněte do těsta, vytáhněte a pokud je její povrch suchý, buchta je dostatečně propečená. Pokud ne, pečte ještě pár minut.

6

Buchtu nechte před podáváním vychladnout na mřížce.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Baruš Sýkorová
22. září 2020

Super!

Amélie Boušková
18. srpna 2020

Dobrá buchta, dala jsem místo kravského mandlové mléko, vločky jsem taky neměla tak jsem dala celozrnnou pšeničnou mouku a místo meruněk švestky. Na závěr jsem posypala skořicí a dala na plech vyložený pečícím papírem. Bomba 💕

Deni Lajčáková
20. července 2020

taktiez som pridala vanilkovy extrakt ❤ a super!👌

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních