Medovník z ovesných vloček
- 80 min
- 12 min
- Střední
- 16 porcí
Jíme zdravě každý den se slevou 75 %
Strana 196Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 276 kcal
- 9 g bílkovin
- 16 g tuků
- 23 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 190 °C.
V míse smíchejte mouku, ovesné vločky, rozmixované ovesné vločky, skořici a kypřicí prášek.
V druhé míse vyšlehejte vejce s medem, mlékem a kokosovým olejem.
Obsah obou mís spojte a vytvořte těsto.
Plech vyložte pečicím papírem.
Z těsta vytvarujte pomocí namočené lžíce 5 stejně velkých koleček a dejte na plech. Dejte péct do trouby při 180–190 °C na 12 minut.
Mezitím vyšlehejte ricottu s tvarohem a medem.
Kolečka vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Vychladlá kolečka pomažte ¾ ricottové náplně a naskládejte na sebe. Zbylou náplní potřete okraje a vrch korpusu.
Nakonec medovník obalte z boku a z vrchu mletými vlašskými ořechy.
Před podáváním dejte medovník alespoň na 1 hodinu do lednice.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
nevim jestli to bylo že se mi nepovedl nebo špatný recept ale něco se nepovedlo a nechutnal nikomu z domácností
super
Automaticky přeloženo
Chuťově dobré, ale platy jsou docela tuhé. Nevím kde jsem udělala chybu.