
Makové řezy s jablkem
15 min
60 min
Snadné
16 porcí
Tyhle makové řezy sklidí u našich přátel vždycky pochvalu. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je síla, a tenhle recept to splňuje doslova. Žádné velké přípravy nejsou potřeba a většinu ingrediencí máte určitě i doma ve spíži. A dáme vám tip, při výběru máku dejte přednost Českému modrému. Je nejlepší.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 122 Kcal
- 5 g bílkovin
- 7 g tuků
- 9 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
16 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejeme na 170 °C.
2
Oddělíme žloutky od bílků u všech čtyř vajec.
3
Žloutky dáme stranou do misky a přimícháme k nim mák, tvaroh, jablka, med, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a špetku soli.
4
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta.
5
Těsto přemístíme na plech (20x20 cm) vyložený pečícím papírem.
6
Dáme do trouby a pečeme při 160-170 °C 60 minut.
7
Nakrájíme na 16 stejných dílů a podáváme.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Jednoduché, rychlé, chutné.
Automaticky přeloženo z Maďarštiny
Snadné, výborné a vláčné ♥️
výborné :)