HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 122 Kcal
  • 5 g bílkovin
  • 7 g tuků
  • 9 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

16 porcí

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 170 °C.

2

Oddělíme žloutky od bílků u všech čtyř vajec.

3

Žloutky dáme stranou do misky a přimícháme k nim mák, tvaroh, jablka, med, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a špetku soli.

4

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta.

5

Těsto přemístíme na plech (20x20 cm) vyložený pečícím papírem.

6

Dáme do trouby a pečeme při 160-170 °C 60 minut.

7

Nakrájíme na 16 stejných dílů a podáváme.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Laduššš
07. října 2023

Dělala jsem spíš podle oka s tím, že jsem se tady inspirovala. Místo máku jsem přidala kapku vloček, taky jsem dala banán. Koláči jsem nahoru přidala klasickou zapečenou tvarohovou vrstvu. Ňamina ❤️

Lenka Ryšlinková
24. září 2023

Toto je velmi dobrá buchta a ano, dá se lehce modifikovat - já dala místo medu 4 lžíce panelly a bezlepkový kypřicí prášek celý, tvaroh ve staniolu jsem dala taky celý a ještě lžíci bezlepkové mouky. Chystám se ji upéct jako makový dort - promažu pomerančovou marmeládou, velmi se to k sobě hodilo, i s lemon curd by byl jistě dobrý...

Míša Fenclová
12. září 2023

Nahradila jsem půlku máku pohankovou moukou, místo tvarohu dala bílý jogurt a jablka půl na půl s hruškama. Pekla jsem hodinu na 160 podle receptu a výsledek naprosto mňamózní, další den byla pryč 😋

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních