
Jak jíme zdravě v létě se slevou 68 %

Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %

Troubu předehřejeme na 170 °C.
Oddělíme žloutky od bílků u všech čtyř vajec.
Žloutky dáme stranou do misky a přimícháme k nim mák, tvaroh, jablka, med, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a špetku soli.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta.
Těsto přemístíme na plech (20x20 cm) vyložený pečícím papírem.
Dáme do trouby a pečeme při 160-170 °C 60 minut.
Nakrájíme na 16 stejných dílů a podáváme.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Dělala jsem spíš podle oka s tím, že jsem se tady inspirovala. Místo máku jsem přidala kapku vloček, taky jsem dala banán. Koláči jsem nahoru přidala klasickou zapečenou tvarohovou vrstvu. Ňamina ❤️
Toto je velmi dobrá buchta a ano, dá se lehce modifikovat - já dala místo medu 4 lžíce panelly a bezlepkový kypřicí prášek celý, tvaroh ve staniolu jsem dala taky celý a ještě lžíci bezlepkové mouky. Chystám se ji upéct jako makový dort - promažu pomerančovou marmeládou, velmi se to k sobě hodilo, i s lemon curd by byl jistě dobrý...
Nahradila jsem půlku máku pohankovou moukou, místo tvarohu dala bílý jogurt a jablka půl na půl s hruškama. Pekla jsem hodinu na 160 podle receptu a výsledek naprosto mňamózní, další den byla pryč 😋