HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Strana 166Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 228 Kcal
  • 8 g bílkovin
  • 11 g tuků
  • 22 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

16 porcí

Postup přípravy

1

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C.

2

V míse smíchejte špladovou mouku s mákem a kypřicím práškem do pečiva. V misce rozšlehejte vejce, med a olej a vše přimíchejte k mouce s mákem a práškem do pečiva. Do mísy přilijte mléko a míchejte tak dlouho, dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne těsto s polotekutou konzistencí.

3

Formu na bábovku důkladně vymažte tukem, vysypte špaldovou moukou a naplňte připraveným těstem. Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 160–170 °C. Před vyndáním zkontrolujte propečenost bábovky špejlí. Tu zapíchněte do nejvyššího bodu bábovky a vytáhněte ji. Pokud zůstane povrch špejle suchý a těsto se na ni nepřilepí, je bábovka hotová. Pokud na špejli zůstanou kousky nedopečeného těsta, vraťte bábovku zpět do trouby na dalších pár minut a poté postup opakujte.

4

Po upečení bábovku ihned vyklopte a nechte vychladnout na mřížce. Vychladlou bábovku posypte xylitolem, nakrájejte na 16 porcí a podávejte.

TIP
Na Vánoce do bábovky rádi přidáváme ½ lžičky kardamomu, ½ lžičky mletého zázvoru a 1 lžičku skořice.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Niky niky-havlova
15. března 2022

Díky tomu máku je to hořké :(

9hxv5hz2p9@privaterelay.appleid.com
20. ledna 2022

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních