Maková bábovka
- 15 min
- 45 min
- Střední
- 16 porcí
Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %
Strana 166Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 228 kcal
- 8 g bílkovin
- 11 g tuků
- 22 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C.
V míse smíchejte špladovou mouku s mákem a kypřicím práškem do pečiva. V misce rozšlehejte vejce, med a olej a vše přimíchejte k mouce s mákem a práškem do pečiva. Do mísy přilijte mléko a míchejte tak dlouho, dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne těsto s polotekutou konzistencí.
Formu na bábovku důkladně vymažte tukem, vysypte špaldovou moukou a naplňte připraveným těstem. Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut při 160–170 °C. Před vyndáním zkontrolujte propečenost bábovky špejlí. Tu zapíchněte do nejvyššího bodu bábovky a vytáhněte ji. Pokud zůstane povrch špejle suchý a těsto se na ni nepřilepí, je bábovka hotová. Pokud na špejli zůstanou kousky nedopečeného těsta, vraťte bábovku zpět do trouby na dalších pár minut a poté postup opakujte.
Po upečení bábovku ihned vyklopte a nechte vychladnout na mřížce. Vychladlou bábovku posypte xylitolem, nakrájejte na 16 porcí a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Velmi málo sladké. to už není ani koláč. Mate v receptu jako suroviny xylitol, ale už v postupu nefiguruje. Dala jsem a nepomohlo. Také píšete v úvodu, že bezlaktozová a mate tam polotučně mléko....tak tedy buď nějakou rostlinnou náhradu, nebo alespoň odlaktózované.
Automaticky přeloženo