HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 389 kcal
  • 8 g bílkovin
  • 18 g tuků
  • 45 g sacharidů

Hydratace a omlazení s každým douškem našeho kolagenu

  • Proti vráskám
  • Proti celulitidě
  • Skvělá chuť, žádná rybina
Více informací

Suroviny

10 kusů

Přírodní společník pro zdraví i pohodu – Reishi

  • Podporuje imunitu
  • Chrání srdce
  • Zmírňuje stres
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a vyšší pekáč (20 × 30) cm vyložte pečícím papírem.

2

Do větší mísy prosejte špaldovou mouku, přisypte třtinový cukr s kypřícím práškem a promíchejte.

3

Následně do mísy přidejte 3 vejce, olej, 330 ml perlivé vody a vanilkový extrakt a pomocí vařečky ze směsi vypracujte hladké těsto.

4

V momentě, kdy je těsto hladké, přelijte obsah mísy na připravený plech. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte při 180–185 °C po dobu 25–30 minut.

5

Než se buchta upeče, připravte si polevu. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Mezitím do misky nalámejte čokoládu a máslo. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně vložte misku do hrnce a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit.

6

Upečenou buchtu nechte 5 minut vychladnout a poté polijte připravenou polevou.

TIP
Pro méně kalorickou variantu vyzkoušejte buchtu i bez čokoládové polevy. Tip na servírování: Před podáváním nechte buchtu cca 1 hodinu vychladit. Vychlazenou buchtu nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Adéla Svrčinová
16. března 2022

Nejlepší ze všech receptů!❤️

Zuzana Kocurková
03. srpna 2021

Je strašně suchá.

Kristýna Foldová
15. června 2021

jediné, co mi na ní chutná je ta čokoláda nahoře 😅

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních