
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a vyšší pekáč (20 × 30) cm vyložte pečícím papírem.
Do větší mísy prosejte špaldovou mouku, přisypte třtinový cukr s kypřícím práškem a promíchejte.
Následně do mísy přidejte 3 vejce, olej, 330 ml perlivé vody a vanilkový extrakt a pomocí vařečky ze směsi vypracujte hladké těsto.
V momentě, kdy je těsto hladké, přelijte obsah mísy na připravený plech. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte při 180–185 °C po dobu 25–30 minut.
Než se buchta upeče, připravte si polevu. Na vodní lázeň si připravte hrnec a skleněnou či nerezovou misku, kterou lze zasunout do hrnce, aniž by se přitom dotýkala jeho dna. Do hrnce nalijte malé množství vody a zahřívejte tak, aby se voda mírně vařila. Mezitím do misky nalámejte čokoládu a máslo. Až voda v hrnci začne vřít, ztlumte plamen na mírný stupeň, opatrně vložte misku do hrnce a za stálého míchání nechte směs pozvolna rozpustit.
Upečenou buchtu nechte 5 minut vychladnout a poté polijte připravenou polevou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Nejlepší ze všech receptů!❤️
Je strašně suchá.
jediné, co mi na ní chutná je ta čokoláda nahoře 😅