Květákové brownies
- 10 min
- 40 min
- Snadné
- 16 porcí
Říkáte si, jak zelenina může fungovat v dezertech? Jednu z odpovědí vám poskytne recept na zdravé květákové brownies. Květák částečně nahradí mouku, díky čemuž tahle dobrota vaše střeva tolik nezatíží. Chuťově ale rozdíl oproti klasice nepoznáte. A o to přeci jde – jíst zdravěji, ale pořád stejně chutně.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 136 kcal
- 5 g bílkovin
- 5 g tuků
- 16 g sacharidů
Suroviny
16 porcí
Štítky
Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si formu (20 cm × 30 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
2
Květák rozeberte na růžičky, opláchněte a nastrouhejte najemno.
3
Přemístěte jej do mixéru, přidejte vejce, datle, banán a kokosový olej a rozmixujte dohladka. Vzniklou směs přesuňte do misky.
4
Ke směsi přidejte ostatní suroviny – mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl – a vše pečlivě promíchejte.
5
Hotové těsto nalijte do připravené formy a pečte 35–40 minut při 180 °C.
TIP
Brownies můžete před podáváním ozdobit mletým cukrem a kakaovými boby.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
I po přidání dalšího banánu a hodně javorového sirupu se chuť květáku nedala přebít.🥺
Tenhle dezert u nás úspěch bohužel neměl, květák je dost cítit.
Po přečtení komentářů jsem přidala trošku stévie. Musím říct, že dezert je chuťově naprosto skvělý. Kdybych nevěděla, že je v tom květák, vůbec bych to nepoznala.