
Sada 3 nožů Opinel

Jáhly si dáme do větší mísy, zalijeme horkou vodou a necháme odstát alespoň 10 minut. Troubu předehřejeme na 190 °C.
Mezitím si v hrnci rozehřejeme mandlové mléko, přidáme stévii, perníkové koření a vanikový extrakt.
Poté přisypeme jáhly a vaříme cca 15 minut.
Necháme vychladnout a do směsi zapracujeme rozmačkané banány, vejce, ořechy a rozpuštěný kokosový olej.
Hotovou směs přemístíme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 180–190 °C po dobu 10–15 minut.
Poté necháme vychladit, rozdělíme na 6–8 kousků a podáváme.
Získejte sezónní recepty a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
V půli vaření jsem zjistila, že nemám vejce. Nahradila jsem 4 lžícemi chia, 4 lžícemi vody a ještě jedním banánem navíc a vznikla mi veganská varianta - skvěle drží, nedrobí se. Jáhly mi ale nasály při vaření asi 2x více mléka...
koláč moc dobrý, hodně podobné jahlovemu nakypu jen bez ovoce. Přidala jsem rozinky, péct se muselo 40 minut
Vyborny, zajimava chut. Delala jsem poprve a urcite ne naposledy.