Jogurtový koláč s meruňkami
- 40 min
- 35 min
- Snadné
- 10 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 191 kcal
- 6 g bílkovin
- 6 g tuků
- 26 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a plech (30 × 40) cm vyložte pečicím papírem.
Do větší mísy rozklepněte 2 vejce, přidejte med a pomocí metličky důkladně vyšlehejte.
Následně do směsi přidejte jogurt, vanilkový extrakt, špaldovou mouku, mléko, prášek do pečiva, špetku soli a rozpuštěné máslo a vše důkladně promíchejte. Ze směsi vypracujte řídké lité těsto, které následně nalijte na plech.
Vypeckované meruňky nakrájejte na čtvrtiny a jednotlivé kousky lehce vtlačte do těsta. Nakonec těsto posypte plátkovými mandlemi.
Plech vložte do trouby předehřáté na 180–185 °C a koláč pečte 30–35 minut.
Po upečení koláč vyndejte z trouby a nechte alespoň 30 minut vychladnout. Vychladlý koláč následně nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Moc dobré
Sladký je tak akorát, chuťově výborný 👍
Výborna. Upekl sem na dovolenou a stačil sem si uchránit 2 kousky 😀😂 Vsichni si pochvalovali 👍